WPNL Live

The English version of this text is down at the bottom.

Om de Nederlandstalige WordPress community tóch bij elkaar te kunnen brengen zonder fysiek contact is de WordCamp Nederland organisatie overgegaan tot het organiseren van enkele digitale meetups. Dit alles gebeurt vooralsnog onder de werktitel “WPNL Live”.

Webinars

Op Donderdag 28 mei en Donderdag 25 juni gaan we twee webinars organiseren, elk met twee lightning talks van elk maximaal 15 minuten. Idealiter komen de onderwerpen van deze twee lightning talks een beetje overeen. De webinars zelf zullen maximaal één uur duren; er zal dus erg veel ruimte voor interactiviteit en vragen zijn. We beginnen om 15:00.
Na de twee talks en jullie vragen zullen we om 16:00 uur overgaan tot een bescheiden online borrel, waarbij iedereen nog even de mogelijkheid krijgt om na te praten.

Call for Speakers

Mocht je jezelf geroepen voelen om een presentatie te geven op een van deze gloednieuwe evenementen, laat dan alsjeblieft van je horen en meld je aan!

Alle onderwerpen en suggesties zijn welkom; we zoeken talks over content, SEO, techniek, design en alles wat er komt kijken bij een succesvolle WordPress website. De presentaties zullen allemaal in het Nederlands zijn.
Mocht je nog helemaal geen ervaring met spreken hebben dan zijn er mensen in de organisatie die je graag zouden willen begeleiden in het geven van je eerste presentatie.

Meld je nu aan als spreker voor WPNL Live!

De call for speakers zal voor onbepaalde tijd online blijven staan, maar de deadline voor de eerste editie is gezet op Vrijdag 15 mei.

Vervolg

De huidige verwachting in Nederland is dat we een deel van ‘het gewone leven’ rond september weer op kunnen gaan pikken. Of kleine events zoals meetups hier ook ondervallen weten we nu helaas niet. Maar als deze twee webinars een succes zijn zullen we deze op maandelijkse basis gaan hervatten ná de zomervakantie.

De derde editie zal dan worden gepland op 24 september. Mochten we in september alsnog fysiek bij elkaar kunnen komen, zullen we deze ‘editie’ ook daadwerkelijk naar een fysieke locatie verhuizen (en er uiteraard een klein feestje aan vast plakken), maar hierover later meer.

Zoals ik in mijn eerdere post aangaf willen we de tijd in de zomervakantie gebruiken om onze betrokken Nederlandse community te vragen mee te helpen, laat vooral iets van je horen als je een Nederlandse meetup organisator bent!

Daarbij is het natuurlijk een experiment, dus voorzie ons alsjeblieft van zoveel mogelijk positieve feedback om deze webinars tot een succes te maken!

Blijf gezond en tot snel!

English version:

The organizers of WordCamp Nederland have switched to arranging a few digital meetups, to bring the Dutch WordPress community together in times of social distancing. For now, the working title of these meetups are “WPNL Live”.

Webinars

We’ll organize two webinars: one on Thursday May 28th and one one Thursday June 25th. Both will have two lightning talks of approximately 15 minutes. Ideally, the subjects of both talks overlap a bit. The webinars will last for about an hour, so there will be plenty of time for questions and interactivity. They’ll start at 3PM CES.
After the two talks and all of your questions we’ll have a nice drink from 4- until 5PM.
This will give everyone the opportunity to mingle and catch-up.

Call for Speakers

If you’d like to be a part of these brand-new events, please let us know that you’re interested in speaking!
All subjects and suggestions are welcome. We’re looking for talks about content, SEO, development, design and anything that involves creating a successful WordPress website. However, all of the presentations will be in Dutch.

If you have no experience in public speaking, there are a couple of people in the organizing team that would love to give you tips and pointers on your talk.

Apply as a speaker for a WPNL Live event!

The call for speakers will be open and online for the foreseeable future, but the deadline for speakers of the first edition of WPNL Live is Friday May 15th.

In the future

The current prognosis is that we’ll might be able to organize small physical events again starting the 1st of September, although we do not know this for sure.

If these two webinars turn out to be a succes, will continue them as a monthly tradition after the summer holidays. The third edition is scheduled for Thursday September 24th. If we are allowed to have physical meeting , where everyone is safe, we will (and even throw a small party afterwards), more information will be released in the following months.

We’d like to take the time in the summer holidays to involve our amazing Dutch WordPress community, as Marcel suggested in his last post. So if you’re a Dutch WordPress meetup organizer, please raise your voice on slack if you have any ideas!

Everything is going to be an experiment, so if you have anything to contribute or any positive feedback for us how to make these events better, please let us know!

Stay healthy and see you soon!