Aangemaakte reacties

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Hallo Keizerit,

    In de error logs kon ik niets vinden, maar ik heb via een omweg de php.ini kunnen wijzigen (max memory limit en max memory time). Daardoor kon ik in de wordpress admin welke nog steeds veel foutmeldingen gaf. Maar na het updaten van de wordpress versie is dit opgelost!

    Bedankt voor de hulp.
    Met vriendelijke groeten
    Nick Suykerbuyk

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Hallo mkeizer,

    Dankzij het aanpassen van de siteurl en home ben ik al een stapje verder. De homepage wordt nu namelijk geladen zoals het hoort en wanneer ik inlog, wordt ik naar de correcte wp-admin pagina doorverwezen.

    Echter, deze wp-admin pagina vertoont een “Internal Server error” en is dus niet bereikbaar. De meeste pagina’s van de website zelf kan ik wel gewoon openen.

    Heb jij een idee hoe dit komt? Misschien moet ik inderdaad je tool eens proberen?

    Met vriendelijke groeten,
    Nick

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Hallo Bas,

    Alvast bedankt voor je reactie.
    Ik heb inderdaad de wp-config file vervolledigd en opgeslagen als wp-config.php. Normaal gebruik ik de WordPress installatie, maar wanneer dat niet werkte heb ik het manueel geprobeerd. Dat lukt jammer genoeg ook niet.

    Als ik de wp-admin pagina open krijg ik steeds een error 404. (http://hws.nicksuy.be/wp-admin/).
    Ik vind het raar, want ik heb een WordPress installatie al meer dan 10 keer gedaan en heb nooit eerder problemen gehad.

    Update: Het blijkt dat, wanneer ik de pagina’s maar genoeg refresh, deze ooit wel werken. Ik heb uiteindelijk de gegevens kunnen invullen en ben nu ingelogd. Maar bij elke stap die ik doe, krijg ik een error 404 (tenzij ik maar genoeg refresh).

    Zou dit een server-probleem kunnen zijn?

    Met vriendelijke groeten,
    Nick Suykerbuyk

    • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 9 maanden geleden door NickSuy.
    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Not Found

    The requested URL /wp-admin/setup-config.php was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Wat meer informatie: Als ik de hele server leegmaak (WordPress er af gooi) en terug erop zet, begint de installatie opnieuw. Ik kan een taal kiezen, maar bij Nederlands krijg ik meteen een error. Als ik Engels kies krijg ik nog het scherm om verbinding met de database te maken.
    Bij verkeerde inloggegevens krijg ik een foutmelding van WordPress. Als ik de juiste inloggegevens gebruik krijg ik weer meteen een 404 error.

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Bedankt voor je antwoord Danny! Dit werkt perfect.

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Hey,

    Bedankt voor jullie antwoorden! De oplossing van W.P. Ginfo heeft me al goed geholpen maar het is nog niet helemaal in orde.

    Zoals je op de voorpagina kan zien (http://horendonk.be/) staan daar grijze blokken maar ook gewoon tekst. Deze tekst wordt echter ook beïnvloed door de CSS die we hebben ingevoegd, met andere woorden, ook de tekstvakken krijgen een andere achtergrondkleur wanneer mijn muis erover gaat.

    Een mogelijke oplossing zie ik nu door elk grijs blokje manueel een class te geven, en de class in bovestaande CSS te vervangen door degene die ik erbij heb gezet. Dit is veel werk maar lijkt me wel mogelijk.

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Hey,

    Ik begrijp dat het misschien wat moeilijk uitgelegd is. Maar ik denk niet dat het thema iets te maken heeft met wat ik wil doen.

    Op http://www.horendonk.be zie je dat ik met enkele lichtgrijze vakjes werk, waar tekst in staat. De bedoeling is gewoonweg om deze vakjes een andere kleur te geven wanneer iemand er met z’n muis over gaat.

    Ideaal zou zijn dat dit lukt zonder een plugin: via de twee eerder vernoemde plugins waarmee je gemakkelijk de lay-out van een pagina kan bepalen, kan je CSS in elke kolom afzonderlijk toevoegen (zie onderstaande link). De plugin is zo ontworpen dat je CSS kan veranderen van elke kolom, maar ik weet niet hoe ik er een :hover effect aan kan toevoegen.

    Door hieronder op ‘Attributes’ te klikken kan de CSS van elke kolom afzonderlijk worden bepaald.
    http://imagenation.theopensourcery.com/wp-content/uploads/2015/01/siteocss1.gif
    Zo ziet het er dan uit. Bij ‘CSS styles’ kan je gewoon code toevoegen zoals ‘background-color: grey;’
    https://siteorigin.com/wp-content/uploads/2014/12/PB22.jpg

    Het thema dat ik gebruik is ‘evolve’.

    Voor de duidelijkheid, met een goede plugin zou dit ook eventueel kunnen. Ik vind er echter geen simpele die enkel doet wat ik verlang, enkel plugins die met image hover enz. werken.

    Alvast bedankt!
    Nick Suykerbuyk

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Wanneer ik niet handmatig de gegevens invoer (zoals op het filmpje) maar de gewone wordpress-installatie volg, waarbij wordpress verbinding maakt met een database, dan wordt deze verbinding wel gemaakt maar krijg ik opnieuw een foutmelding bij de volgende stap in het proces.

    WordPress vraagt mij dan om de database te repareren. Na het repareren krijg ik volgende foutmeldingen:

    wp_posts: Table ’test.wp_posts’ doesn’t exist
    wp_comments: Table ’test.wp_comments’ doesn’t exist
    wp_links: Table ’test.wp_links’ doesn’t exist
    wp_options: Table ’test.wp_options’ doesn’t exist
    wp_postmeta: Table ’test.wp_postmeta’ doesn’t exist
    wp_terms: Table ’test.wp_terms’ doesn’t exist
    wp_term_taxonomy: Table ’test.wp_term_taxonomy’ doesn’t exist
    wp_term_relationships: Table ’test.wp_term_relationships’ doesn’t exist
    wp_commentmeta: Table ’test.wp_commentmeta’ doesn’t exist

    Ik veronderstel dat het toch niet de bedoeling is dat ik deze tabellen allemaal zelf maak?

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Nogmaals hallo,

    Ik heb meerdere malen geprobeerd om het te doen werken, maar telkens klopt er iets niet ivm de database en krijg ik de website niet geopend.

    Ditmaal heb ik de instructies in dit filmpje gevolgd: https://www.youtube.com/watch?v=PySB_joqHHE

    Wanneer ik uiteindelijk localhost open kan ik wel mijn sitenaam, gebruikersnaam en wachtwoord e.d. ingeven, maar wanneer ik naar de volgende stap ga gebeurt er niets. Als ik daarna localhost opnieuw open krijg ik enkel volgende tekst te zien: “error establishing a database connection”. Hoewel ik aan de database niets heb veranderd.

    Zou iemand me hiermee kunnen helpen?

    Dan heb ik ook nog het volgende probleem: Het programma (dat op een usb-stick staat) start wel op op mijn Surface tablet (windows 10), maar niet op mijn gewone laptop (met windows 7). Wanneer ik het programma op mijn laptop probeer te openen, zie ik wel bij taakbeheer dat er een nieuw programma genaamd ‘usbwebserver’ wordt gestart maar er opent niets.

    Heeft iemand hier ervaring mee?

    Met vriendelijke groeten,
    Nick

    Thread starter NickSuy

    (@nicksuy)

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Ik ben redelijk nieuw in heel deze materie, maar wat ik uit de site van USBwebserver kan afleiden is dat ik dit bestand kan installeren op (verplaatsen naar) een USB, en het programma dan kan draaien op elke computer waar ik deze insteek?

    Zo ja, zou het voor mij een goede oplossing zijn en ga ik het eens proberen.

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)