Support » Code oplossingen gezocht » [Unknown character set: ‘utf8mb4’]

  • Sinds vanochtend doen alle ‘vreemde’ tekens op de website het niet meer. Daarbij komt op de backend de volgende melding te staan [Unknown character set: ‘utf8mb4’]. Iemand die weet hoe dit kan komen?

    Ik hoop dat ik daarvoor op de juiste plek ben

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
  • Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Kan komen door een verouderde database. Welke versie heb je (zie Gereedschap > Sitediagnose > (tab) Informatie).

    Guido

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Als jij zelf niets hebt aangepast op de site zelf, dan is er vermoedelijk op database (of database server) niveau iets veranderd door je host? Ik zou dus in eerste instantie daar even contact nemen.

    Beste Jeroen, Guido en evikluwen, hier hetzelfde probleem, zit je toevallig ook bij hostnet? Ben je ook een deel van je database kwijt?

    Site diagnose gaf aan: upgrade PHP, dat is inmiddels gebeurd (naar 7.4) en verouderde SQL daar zijn we nog mee bezig.

    Hostnet geeft aan van niets te weten, ze hebben wel 12 jan storingen gehad en gister 14 jan een storing in het netwerk (doelwit van een DDoS-aanval) gevolgd door later op de dag een storing in denameservers.

    Hier hetzelfde probleem, ook hostend bij hostnet. Heb vanochtend contact opgenomen met hen wat tot niks leidde: ze vertelden dat het niet aan PHP of MySQL kon liggen – maar wisten ook niet wat wel de oorzaak was.

    @ik365: @evikluwen gebruikt volgens SIDN ook hostnet.

    • Deze reactie is gewijzigd 1 maand, 3 weken geleden door 2222wp.

    Ook zijn er databaseserver updates geweest, maar vlgs hostnet kunnen de huidige problems daar niet door komen….

    ze gaven aan dat het door een scripting probleem zou komen {“} vergeten, wat natuurlijk je reinste KUL is

    Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar we hebben een dagelijks druk gebruikte site, en ik baal hier behoorlijk van. Heb er ook al een developer op gezet die aan het zoeken is, maar die kan tot op heden ook de oorzaak niet vinden. Krijg hier toch wel sterk het idee dat hostnet ivm schadeclaims de boel aan het verdoezelen is. Wat kunnen we hier tegen doen? Zoeken naar een oorzaak lijkt ook geen zin meer te hebben. Wachten tot het gerepareerd wordt door Hostnet?

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Als de site het voorheen deed, en plots is de charset niet meer niet meer werkend op de databaseserver, dan is er ergens iets mis. De charset die plots niet meer ondersteund wordt waar het voorheen wel werkte, is niet iets die op WordPress niveau kan veranderd worden maar is op serverniveau (database).

    Voor druk bezochte websites is shared hosting (bij Hostnet) trouwens sowieso niet aan te raden, los van dit euvel.

    Ben zelf ook al een aantal uren naar de oorzaak van het probleem aan het zoeken, zonder succes. Het vreemde is dat er niks aan de website veranderd was alvorens de vraagtekens ontstonden.

    Wel ben ik naar een nieuwe WordPress-versie geupdate vandaag (5.6), zitten jullie daar “al” op? Ik heb voor het updaten niet actief naar de website gekeken dus kan niet zeggen of de vraagtekens daarvoor al aanwezig waren. Vanaf wanneer merkten jullie de vraagtekens op?

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    De database tabellen en de charset/collation staat los van de WordPress versie zelf, dus door een WP update te installeren is dat niet plots anders.

    • Deze reactie is gewijzigd 1 maand, 3 weken geleden door Jeroen Rotty. Reden: typo
    • Deze reactie is gewijzigd 1 maand, 3 weken geleden door Jeroen Rotty.

    @jeroenrotty dus als ik het goed begrijp kan het probleem enkel bij de host liggen? Aangezien we zelf (voor zover bekend) geen aanpassingen aan de database hebben gemaakt.

    UPdate WP heeft er mi niet mee te maken, ik beheer 2 sites beide WP 5.6, de een thema striking multifex child, no problems. De ander twenty (nog wat) en ligt in de prak, misschien thema issue? Op beide wordt trouwens bij sitediagnose PHP update gevraagd, bij de site met problems is dat gebeurd (PHP 7,4) de ander niet, maar dit lijkt ook niet van invloed.

    @jeroenrotty ik neem je advies mee, welke provider raad jij aan? Heb sowieso al nodige gezeur met hostnet achter de rug, ze lijken daar wekelijks DDOS af te moeten slaan en overige continue storingen

    En wat raad je aan om nu te doen?

    @2222wp hier problemen ontstaan dinsdag of woensdag, waarschijnlijk de laatstgenoemde, ik merkte het gistermorgen

    en zo ging deze discussie zonder oplossing uit als een nachtkaars….

    Waarbij zich -na een eerste schijnbaar goed werkende scripting aanpassing- nu weer hetzelfde probleem voordoet…. dus echt duurzaam is het niet

    @2222wp jij nog iets wijzer geworden?
    @jeroenrotty goede tip?

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Had toevallig gister ook contact met Hostnet, over iets anders, maar gelijk dit even voorgelegd. Ze gaven door dat het waarschijnlijk aan de website zelf ligt. Wat ik niet geloof, want volgens veel info op internet moet het aan een verouderde database liggen (MySQL ouder dan versie 5.5.3). Welke versie heb je? (zie Gereedschap > Sitediagnose > (tab) Informatie).
    Wel opmerkelijk dat het ineens ontstaat?

    Guido

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)