Ondersteuning » Plugin vragen » Tools binnen SiteOrigin Bewerker

  • Ik heb sinds de start van mijn website SiteOrigin Page Builder in gebruik, tot grote tevredenheid. Sinds enige tijd ben ik in de Bewerker de tools kwijt (vetgedrukt, schuin, link maken etc). Ook kan ik de tekst niet zien onder het tabblad visueel. Maar als ik er met de cursor over heen ga, zie ik de tekst wel. Onder het tabblad tekst staat de tekst wel. Bijkomend probleem is ook regelmatig dat bij het invoegen van de widget SiteOrigin Bewerker zich talrijke regels beginnen op te bouwen. Ik heb niets aan instellingen gewijzigd waardoor dit kon gebeuren. Hoe kan ik weer een goed werkende bewerker krijgen? P.s. ik ben absoluut niet thuis in de nieuwe Gutenberg editor.

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
  • Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Update thema en plugins tot meest recente versie. Ik zie namelijk dat je thema Twenty Fourteen sowieso al niet de meest recente versie is. Als dat het probleem niet oplost, de-activeer dan je andere plugins eens 1 voor 1 om te bepalen of het misschien een conflict is met een andere plugin.

    Guido

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    Hallo Guido,

    ik heb je adviezen opgevolgd, maar zonder resultaat. Het probleem zit dus niet in de samenwerking met andere plugins of in het thema. Heb je nog een andere suggestie? Alvast bedankt.

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi, je hebt het over de tabbladen Tekst en Visueel maar als je de pagina’s met de pagina bouwer maakt heb je toch niets te maken met deze 2 standaard WordPress tabs? Je werkt dan alleen in het tabblad vd plugin zelf.

    Guido

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    Hoi, ik heb tot voor kort elke keer bij het aanmaken van een nieuwe pagina of een nieuw bericht de klassieke editor gehad. Daar ben ik mee vertrouwd. Daarin stonden standaard de twee tabbladen van SiteOrigin. Het tabblad Visueel toonde de knoppen voor vet, cursief etc. Wanneer ik nu een nieuw bericht wil maken, komt de klassieke editor niet meer tevoorschijn. Wanneer ik een nieuwe pagina wil maken, verschijnt die wel maar zonder de genoemde knoppen. Daarnaast kan ik op een bestaande pagina de tekst onder het tabblad Visueel niet zien, tenzij ik met de cursor de tekst selecteer. M.a.w. het lijkt alsof de tekst in witte letters op een witte achtergrond staat. Ik heb gezocht naar de instelling om de klassieke editor standaard in te schakelen, maar die kan ik nergens vinden. De moderne editor is voor mij abracadabra.

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Heb je binnen de instellingen van de plugin “Use Classic Editor for New Posts” wel aangevinkt? Op hun website staat het volgende daarover:
    Use Classic Editor for New Posts
    New posts will be created using the Classic Editor. If no Page Builder data is detected when saving and the Classic Editor plugin is not installed, the post will revert to the Block Editor.

    De blok editor is al een aantal jaren de standaard editor van WordPress. Maar als je de oude weer terug wilt, kun je de Classic Editor plugin installeren. Voor de widgets is een vergelijkbare plugin beschikbaar.

    Guido

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    Hoi Guido,

    ik had die plugin niet. Deze heb ik nu geïnstalleerd en bij de aanmaak van een nieuw bericht kom ik inderdaad terecht in de klassieke editor. Maar het probleem binnen de SiteOrigin Bewerker (geen knoppen voor de diverse functies en geen tekst zichtbaar) blijft hetzelfde. Alleen binnen de mailfunctie (MailPoet) doet het probleem zich niet voor.

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Ok.. ik heb Twenty Fourteen thema en de Classic Editor plugin actief, daarnaast de SiteOrigin Page Builder plugin en de SiteOrigin Widgets Bundle plugin. Die laatste moest ik er verplicht bij installeren.

    Nieuwe pagina gemaakt, en de editor van SiteOrigin geopend. Tekst widget toegevoegd en ik zie daarin een paar tekst opmaak knoppen staan (zoals vet, schuin, opsomming en link). Tab Tekst en Visueel van deze widget werken. Daarna terug naar de standaard editor gegaan (via “terugkeren naar editor”) en ook daar werken de tabs Tekst en Visueel. Dus bij mij lijkt alles te werken. Is dit dus waar het bij jou fout gaat?

    Zo ja, dit klinkt alsof een script niet goed geladen wordt. Als je de pagina tijdens bewerken inspecteert in je browser via rechtermuisknop > Inspecteren en dan de tab Console kiest, zie je dan ook een foutmelding in het rood?

    Guido

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    Hoi Guido,
    als ik de pagina inspecteer zie ik bovenin een rood kruisje met het cijfer 6 en een uitroepteken met een 1. Ik ben hier niet in thuis. Kan ik je een schermafdruk doen toekomen?

    Guido

    (@guido07111975)

    Dat kan, je zou een schermprint via https://snipboard.io/ kunnen delen. Gratis.

    Graag de inspectie-actie uitvoeren als je de pagina dus aan het bewerken bent, en in de tekst widget van SiteOrigin bezig bent. Tenminste, ik ga ervan uit dat het daar fout gaat.

    Guido

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    Hallo Guido,

    ik heb nog nooit met snipboard gewerkt, dus ik hoop dat ik het goed heb gedaan. Ik heb meerdere schermafdrukken moeten maken. Maar omdat ik het scherm steeds leeg moest maken, ben ik bang dat alle versies voor de laatste weg zijn. Ik hoor het graag. Hier zijn de schermafdrukken:
    https://snipboard.io/XcMagA.jpg
    https://snipboard.io/mlnPKV.jpg
    https://snipboard.io/7l09oT.jpg
    https://snipboard.io/fXVryp.jpg

    Guido

    (@guido07111975)

    Alleen de laatste schermprint is nog aanwezig. Met daarop de laatste meldingen. Niks in het rood, dus niet urgent.

    Ik zie dat jouw inspectie-venster rechts naast je content komt te staan. Ik vind het zelf overzichtelijker om dat onderaan het scherm weer te geven. Dat kun je instellen door in de balk waar Elements/Console/etc staat op de 3 puntjes te klikken en dan bij “Dock side” voor “Dock to bottom” te kiezen.

    Guido

    Guido

    (@guido07111975)

    Uit je schermprint maak ik trouwens op dat je niet de SiteOrigin tekst widget gebruikt maar de SiteOrigin Bewerker widget. Die werkt bij mij ook goed, tekst opmaak is gewoon aanwezig en alles is zichtbaar als ik van tab wissel.

    Guido

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    ik heb van het bovenste deel nog een printscreen gemaakt:
    https://snipboard.io/rQ7wOU.jpg

    Thread starter mooieplaatsen

    (@mooieplaatsen)

    Ik heb trouwens de SiteOrigin Tekst ook even geprobeerd, maar die laat de knoppen ook niet zien.

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Je ziet in het rood onder andere dat er een probleem met de “media_buttons” is. Dat zijn de tekst opmaak knoppen. Precies wat jij zei.

    Kun je het volgende segment ook nog even plaatsen, misschien staat daar een verwijzing naar een plugin in.

    Guido

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)