Support » Algemeen WordPress » Toevoegen afbeelding werkt niet (grijs vlak)

  • Opgelost timo71

    (@timo71)


    Hallo, bij het toevoegen van een afbeelding aan de mediabibliotheek verschijnt er bij Media alleen een grijs vlak. Via FTP zie ik dat er ook daadwerkelijk geen bestand wordt geüploaded. Als ik bij Media op de betreffende afbeelding (grijs vlak) klik en vervolgens kies voor ‘Afbeelding bewerken’ is de afbeelding wel zichtbaar. De in het verleden geüploade afbeelding werken nog steeds.

    Wat ik al heb geprobeerd:
    – herinstalleren van WordPress
    – controleren rechten
    – uitschakelen alle plug-ins
    – testen met andere afbeeldingen die op andere WordPress sites wel werken
    – via FTP uploaden afbeelding en vervolgens importeren vanaf het bestandssysteem van de webserver (via plug-in)

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Heb je het thema al een keer verwijderd en het met het standaard WP thema geprobeerd? En heb je de PHP versie van de hosting waarop je WP site draait al gecheckt?

    Thread starter timo71

    (@timo71)

    Beiden heb ik inderdaad al geprobeerd: thema wijzigen en PHP versie van oud tot nieuw doch zonder resultaat…

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Dit deel van je eerste bericht spreekt elkaar tegen:

    Via FTP zie ik dat er ook daadwerkelijk geen bestand wordt geüploaded. Als ik bij Media op de betreffende afbeelding (grijs vlak) klik en vervolgens kies voor ‘Afbeelding bewerken’ is de afbeelding wel zichtbaar.

    Als afbeelding wel zichtbaar is wanneer je erop klikt dan moet hij ook geüploaded zijn. Op pagina om afbeelding te bewerken staat ook de URL waaruit je kunt opmaken waar die staat. Kun je eens kijken of dat gewoon de standaard map is ? (wp-content > uploads > 2020 > 10)

    Guido

    Thread starter timo71

    (@timo71)

    Hoi Guido,

    Dat klopt, dat is ook volkomen onlogisch:
    – Via FTP is het bestand niet zichtbaar, dus niet daadwerkelijk geuploaded
    – Bij ‘Afbeelding bewerken’ is de afbeelding wel zichtbaar
    – Du URL: dat is inderdaad de standaard map, de betreffende afbeelding staat er echter niet en de URL werkt dan ook niet.

    Groet, Timo

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi Timo,

    Aha, dus de database wordt wel bijgewerkt met de gegevens vd afbeelding, maar het bestand wordt dus niet daadwerkelijk geüploaded.
    Heb je nog voldoende vrije ruimte op de server? Zo ja, gaat het uploaden van (bv) een PDF wel goed?
    Je zou ook je hosting provider eens kunnen vragen. Zij kunnen als het goed is in de error log vd server kijken wat er aan de hand is.

    Guido

    Hoi Timo,

    Heb je al een oplossing gevonden, ik heb dit een maand geleden ook. Waardoor ik dus geen productafbeelding meer kan plaatsen.
    Het enige verschil is bij dat, als ik naar de media bibliotheek ga, ik nergens dat grijs vlak zie…
    Enkel bij het selecteren van een productafbeelding.
    Bij het selecteren van de productgalerij zie ik hem dan weer niet meer en kan ik met succes afbeeldingen selecteren.
    Bij mij is dit dus bij Woocommerce

    • Deze reactie is gewijzigd 9 maanden geleden door stylent.
    Thread starter timo71

    (@timo71)

    Hoi Stylent, het bleek onhandigheid van mij zelf te zijn: ik mixte een .nl en .com domein: de uploads plaatste ik op .com doch ik probeerde ze toe te voegen via .nl en daar waren het de grijze vlakken. Onhandigheid van mezelf dus…

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Dank voor de terugkoppeling timo. Dan markeer ik het topic als opgelost. @stylent, als je zelf het probleem blijft hebben, maak dan gerust een eigen topic aan.

    @jeroenrotty doe ik
    Want ik blijf het hebben

9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Het onderwerp ‘Toevoegen afbeelding werkt niet (grijs vlak)’ is gesloten voor nieuwe reacties.