Ondersteuning » Installatie WordPress » Site aanmaken binnen Multisite lukt niet

  • Hallo,

    ik probeer een site binnen multisite aan te maken. De installatie binnen Multisite lijkt goed te gaan. Geen foutmeldingen. Maar zodra ik op visit de site click krijg ik de site niet te zien. En blijkt er ook geen submap onder de root aangemaakt te zijn.
    Multisite verwacht \domeinnaam.nl\test\wp-admin .
    Maar de map test is niet wordt niet aangemaakt.

    kan iemand mij verder helpen wat er fout gaat??

9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Weet jij of je de juiste schrijfrechten heb staan?

    Thread starter Patrickwitsiers20

    (@patrickwitsiers20)

    ik neem aan dat je schrijfrechten op file niveau? MU draaid wel op IIS7.

    Hallo iedereen,

    ik heb hetzelfde probleem. Alle rechten bij de hoster, WP laat zich vanuit installatron prima installeren en voor het main domain werkt het allemaal zoals het moet.

    Zodra er een sub-domain wordt aangemaakt (ik heb dan wel een regel aan moeten passen in de network-setup : define(‘SUBDOMAIN_INSTALL’, true)

    Binnen de interface van WP wordt vervolgens netjes een subdomain aangemaakt maar bij de hoster in de directory van het sub-domain gebeurt niets; geen WP bestanden geen config files niets…

    Ik vraag me af wat ik fout doe. Ik heb verschillende pogingen gewaagd – ook het niet zelf aanmake bij de hoster van een sub-domain en vervolgens deze wel aan te maken in WP werkt niet. Met FTP heb ik alle rechten op de doel host.

    ik gebruik versie 3.5.1. , alle tips welkom!

    Dat er niets bij de hoster gebeurt klopt, het subdomein word alleen binnen wordpress aangemaakt en door middel van .htaccess en de wildcard in de dns naar de juiste map gestuurd.

    Moderator nielsvanrenselaar

    (@nielsvanrenselaar)

    En let op: .htaccess en IIS7 is geen fijne combinatie. .htaccess is iets van Apache en consorten. Windows heeft daar zijn eigen oplossingen voor.

    Mensen, er worden ook geen mappen aangemaakt. Al die subsites zijn virtueel. Er wordt een bestand blog.dir aangemaakt en die regelt dat het net lijkt of er allerlei sites zijn, maar er komen geen ‘fysieke’ mappen. Dat is ook de reden dat een netwerk met subdomein en combinatie met echt subdomein niet goed werkt.

    [edit]Eh, KMG had mijn antwoord al gegeven.[/edit]

    Ah – Thanks ! mijn aannames klopten dus niet (config en bron bestanden in een nieuwe dir bij een subdomein, centraal gemanaged vanaf het hoofddomein); logisch dat ik het niet werkend kreeg….:-) Het plan was om subdomeinen aan te maken en op die manier ook de bestanden bij de hoster fysiek te scheiden, maar dat werkt dus niet bij een viritueel domein.

    Als ik WP dus wil gebruiken zal ik het moeten klonen (maar kan dan niet centraal managen)om dat voor elkaar te krijgen of af stappen van de fysieke scheiding.

    Het ligt er een beetje aan wat je fysiek wil scheiden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen waar de upload blijven (standaard bv. in /wp-content/blogs.dir/2/files), maar alle sites maken inderdaad gebruik van dezelfde WP.

    Wat trouwens misschien het onderzoeken waard is, is om weliswaar één database te gebruiken, maar verder alles gescheiden. Je zou dan de user-table kunnen delen:
    http://stackoverflow.com/questions/3117927/multiple-wordpress-installation-sharing-one-user-table

    Om WP’s te klonen zijn trouwens wel plugins beschikbaar volgens mij.

9 reacties aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
  • Het onderwerp ‘Site aanmaken binnen Multisite lukt niet’ is gesloten voor nieuwe reacties.