Support » Installatie WordPress » publiceren lukt niet

  • Beste leden,

    Ik ben nieuw in het gebruik van WordPress, heb wel enige ervaring met een ubuntu server maar loop nu tegen een probleem aan.

    Eerst maar even wat informatie :
    VPS server met ubuntu 20.04 en 1GB ram.
    Volledig nieuwe installatie zo als aangegeven staat op :
    rosehosting. com/blog/how-to-install-wordpress-with-lamp-stack-on-ubuntu-20-04/#more-32558
    https toegevoegd volgens certbot via ssl. en geen foutmeldingen

    WordPress versie 5.5.1
    PHP versie 7.4.3

    Debug op true gezet en define( ‘WP_DEBUG_LOG’, true ); toegevoegd in wp_config.php
    helaas krijg ik geen debug file in de content directory

    Nog geen theme geïnstalleerd dus nog allemaal standaard

    Nu mijn probleem.
    Als ik een theme probeer te wijzigen en vervolgens op publiceren druk zie ik even een rondje draaien naast de publicatie knop waar na vervolgens niks gebeurt.
    Wil ik nu een ander theme selecteren krijg ik de melding dat de wijzigingen nog niet gepubliceerd zijn.

    sluit ik vervolgens de theme editor en open ik hem opnieuw krijg ik boven in de chrome tab (wordpress > fout) en een pagina met de tekst ” de ingeplande wijzigingen zijn zojuist gepubliceerd en op de volgende regel nieuwe wijzigingen aanpassingen. dit is een link en is klikbaar. als ik hier rustig op klik gebeurt er niks. klik ik hier snel meerdere keren op krijg ik de theme editor weer te zien.

    Dit zelfde gebeurt als ik bijvoorbeeld een site logo toevoeg in de theme editor onder site indentiteit.

    ik heb reeds wat aanpassingen gedaan in het .htacces bestand van wp. ivm de rest.api. en deze ziet er nu zo uit :
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress
    dit heeft geen verschil gemaakt.

    ik heb ook een toevoeging gedaan aan de virtualhost.
    <IfModule mod_fastcgi.c>
    SetHandler php7-fcgi .php
    Action php7-fcgi /php7-fcgi virtual
    Alias /php7-fcgi /usr/lib/cgi-bin/php7-fcgi
    FastCgiExternalServer /usr/lib/cgi-bin/php7-fcgi -socket /var/run/php/php7.0-fpm.sock -pass-header Authorization
    </IfModule>

    ook dit hielp niet.
    deze aanpassingen heb ik gevonden op internet.

    wat heb ik verder nog geprobeerd.
    -alle plugins uitgeschakeld.
    -alles nog eens opnieuw geïnstalleerd.

    echter heb ik nu geen enkel idee meer waar ik het zoeken moet en vroeg ik me af of er iemand is wie hier ook wel eens mee te maken heeft gehad dan wel iemand die weet wat het is of kan helpen.

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Inmiddels een stap verder.

    Ik heb een test vps server aangemaakt met ubuntu 16.04
    Installatie het zelfde als voorgaande.
    en deze werkt in 1x dus het probleem zit niet in wordpress of de installatie maar in de ubuntu versie !
    dit is fijn om te weten 😉

    wat mij bij de vorig installatie opviel is dat niet alle ubuntu plugins ge installeert kunnen worden om de 1 of andere rede.
    Neem bij voor beeld php-imagick deze geeft een foutmelding.

    (foutmelding)
    root@vs176:~# apt install php-imagick
    Reading package lists… Done
    Building dependency tree
    Reading state information… Done
    Some packages could not be installed. This may mean that you have
    requested an impossible situation or if you are using the unstable
    distribution that some required packages have not yet been created
    or been moved out of Incoming.
    The following information may help to resolve the situation:

    The following packages have unmet dependencies:
    php-imagick : Depends: libmagickcore-6.q16-6 (>= 8:6.9.10.2) but it is not
    going to be installed
    Depends: libmagickwand-6.q16-6 (>= 8:6.9.10.2) but it is not going to be
    installed
    E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

    schijnbaar zitten er fouten in de ubuntu depo’s

    Nu zie ik het niet echt zitten om een verouderde ubuntu os te installeren op me server.

    is er iemand die weet hoe ik dit kan oplossen ?

    of te wel de depo’s updaten en daarna alle package kan updaten ?

    Hoi Elkan,

    Zoals je zelf al aangeeft zit dit probleem niet zozeer in WP maar meer in de server stack die je gebruikt.
    Tenzij je wilt oefenen met het opzetten en beheren van een VPS zou ik je aanraden om een normaal webhosting pakket te nemen.

    Vragen mbt het opzetten van je VPS/server zijn hier niet het beste op z’n plek.
    Die kan je waarschijnlijk beter stellen op askubuntu.com of serverfault.com

2 reacties aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)