Support » Overige » Probleem met zoekresultaten/zoekfunctie

  • Avond!

    Ik heb een probleempje met mijn zoekresultaten, er wordt namelijk helemaal niet geselecteerd op zoekwoord. Ook als ik een niet bestaand zoekwoord gebruik komen alle resultaten tevoorschijn en altijd in dezelfde volgorde. Wat gaat hier mis?

    De enige addon die ik gebruik is Relevansii en Ivory Seach de rest is echt puur WP. Ik heb beide plugins uit gezet om te kijken of dat het probleem oplost, maar dat is niet het geval. Het template komt van Elementor.

    Dit is de eerste keer dat ik een WP site maak, dus misschien ligt het aan mij, maar hopelijk kunnen jullie mij verder helpen!

    Bedankt

    • Dit onderwerp is gewijzigd 7 maanden, 4 weken geleden door tezartdesign.

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
  • Hoi,

    Als je 2 zoekplugins gebruikt is de kans groot dat er een onderling conflict is. Heb je de plugins ook al eens gedeactiveerd en toen de standaard zoekwidget van WordPress gebruikt?

    Guido

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Hey Guido,

    Bedankt voor ne berichtje! Ja ik heb ze beiden gedeactiveerd, maar ook elk afzonderlijk gebruikt, dit gaf geen verschil in de zoekresultaten.

    Zou elementor effect kunnem hebben op de zoekresultaten?

    Elementor lijkt me niet, die plugin wordt zo veel gebruikt.

    Misschien je thema. Bovenaan zag ik ook een zoekknop staan. Volgens mij onderdeel van je thema.

    Heb je al eens geprobeerd met 1 vd standaard Twenty thema’s? Dus die kort activeren en dan de standaard zoekwidget gebruiken.

    Guido

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Ik heb het geprobeerd, maar helaas dezelfde resultaten. Dus het template is het ook niet, wat kan het verder nog zijn?

    Dan zou je je plugins 1 voor 1 kunnen de-activeren om te kijken of het dus veroorzaakt wordt door een plugin. Kan me niet voorstellen dat het iets anders is dan je thema of een plugin.

    Guido

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Bedankt Guido, het probleem blijkt te zitten in een plugin onderdeel van Elementor, namelijk de plugin ‘Pro Elements’ (Niet te verwarren met Elementor Pro, want dat heb ik niet).

    Ik ga even kijken of het probleem ergens zit in de settings, zo niet, dan moet ik Elementor even lief aankijken in de hoop dat ze me willen helpen met hun gratis versie.

    In ieder geval bedankt, de zoekresultaten werken met die plugin uit, zoals ze horen!

    Hoi,

    Gelukkig dat je de oorzaak hebt gevonden.
    Ik verwacht niet dat Elementor support geeft voor een plugin die niet door hun gemaakt is. Kan plugin ook niet op WP punt org vinden. Alleen hun eigen website, met download link van GitHub.

    Guido

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Pff dat is stom, deze plugin zat OF bij het template inbegrepen OF werd me geadviseerd te downloaden vanuit elementor. Tis namelijk niet iets wat ik zelf heb opgezocht.

    De ellende is dat, als die plugin uit staat, mijn template niet meer werkt (voor de blog posts, de rest wel, ik vermoed dat dat is omdat ik daar geen template heb). Ik ga nog even rommelen, ik hoop dat ik weer een zelfde template in elkaar kan zetten, maar dan zonder die plugin. Leuk zoiets, maar dan moet het niet andere dingen kapot maken :/.

    Dank je in ieder geval voor je hulp!

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Nou, het blijkt dus dat het onmogelijk is om een ‘post’ template te maken zonder pro elements (of dus elementor pro) ik ben er vrij zeker van dat het bij het template zat. Denk dat ik gedwongen ben om elementor pro aan te schaffen, want dit schiet niet op.

    Hoi,

    Maar heb je echt een apart post template nodig? Kun je niet volstaan met het standaard template van het thema, icm Elementor?

    Guido

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Ik denk dat dat in theorie wel kan (de plugin staat op dit moment aan, dus je kan evt zien hoe simpel mijn template is voor posts) maar ik ben echt nieuw hierin en vooralsnog weet ik niet beter of de normale templates (toegewezen aan pages) niet toegewezen kan worden aan posts, of heb ik dat mis?

    Op het moment dat ik pro elements uitzet dan krijg ik een dubbele foto, verdwijnt de zijbalk en is de hele rechter helft van het scherm wit (muv de header en footer). Dat is sowieso geen optie. Maargoed, wat ik zeg, ik ben nieuw in wp, misschien dat ik beren op de weg zie…

    Hoi,

    Vraag me af of die PRO Elements plugin legitiem is.
    Maar je hebt gelijk, zonder die plugin (of Elementor PRO) kun je geen post template maken. Maar je kunt natuurlijk wel het standaard template van het thema gebruiken, en posts opbouwen met de gratis versie van Elementor. Maar dat moet je dan voor ieder bericht (post) doen.
    Volgens mij gebruik je een thema van ThemeForest, daar hebben wij hier geen toegang tot. Maar misschien heeft dat thema zelf ook al een mooi template voor berichten. Dan heb je helemaal geen PRO Elements nodig.

    Trouwens, de zoekfunctie werkt wel gewoon bij mij.

    Guido

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Hey,

    Ik vraag me dat nu ook af, het template komt inderdaad van theme forest, ik heb er voor betaald nadat het me aangeraden is door een webdeveloper van een andere website die ik nu beheer. Het lijkt mij dus een legitiem bedrijf. The7 (naam van het template) lijkt iig veel gebruikt, vraag me dan af wat een dergelijke addon erin doet (het is trouwens inderdaad onderdeel van de installatie).

    Hoezo kan je geen gebruikmaken van theme forest, als ik zo vrij mag zijn dat te vragen?

    Mbt de zoekfunctie, als je zoekwoorden intoetst, krijg je dan ook verschillende resultaten? Ik krijg namelijk ook wel resultaten, maar het zoekwoord verandert niks aan de volgorde ervan. Als ik bijvoorbeeld ‘welcome’ als zoekwoord intoets krijg ik mijn laatste blog post eerst (ondanks het feit dat er geen welcome in staat) gevolgd door de enalaatste post, de tweenalaatste etc etc. Als ik een ander zoekwoord intoets, precies hetzelfde verhaal, precies dezelfde volgorde. Dit is zowel op mijn telefoon als op mijn computer. Wat zie jij precies?

    Bedankt,
    Tessa

    Thread starter tezartdesign

    (@tezartdesign)

    Even een update mbt de zoekresultaten, voor hen die tegen hetzelfde probleem aan lopen:

    Pro elements was niet het probleem, het bracht enkel een probleem aan het licht. De zoekfunctie was ook geen probleem. Het probleem bleek uiteindelijk in de instellingen van het grid van de zoekfunctie te zitten. Die was als volgt:

    https://i.imgur.com/7DA31E3.jpg

    Die is nu ingesteld op:

    https://i.imgur.com/wNjxDwe.jpg

    En alles werkt zoals het hoort.
    Gewoon een foutieve instelling van mijn kant dus. Ik had deze instellingen elders toegepast, maar denk ik de instellingen gekopieerd ofzo.

    Ik werd op het probleem gewezen door de makers van het template die een kijkje hebben genomen in mijn backend.

    • Deze reactie is gewijzigd 7 maanden, 3 weken geleden door tezartdesign.

    Mooi dat het nu opgelost is!

    Hoezo kan je geen gebruikmaken van theme forest, als ik zo vrij mag zijn dat te vragen?

    ThemeForest is zeker niets mis mee, ik bedoelde de PRO Elements plugin. Dit is een plugin die los staat van Elementor maar wel functionaliteit aan Elementor toevoegt, die eigenlijk onder de PRO versie van Elementor valt.

    Guido

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
  • Het onderwerp ‘Probleem met zoekresultaten/zoekfunctie’ is gesloten voor nieuwe reacties.