Support » Overige » Nieuwe gebruiker aanmaken

  • Opgelost harmen1954

    (@harmen1954)


    Ik heb een vraag waar ik zelf niet uit kom. Ik probeer een gebruiker aan te maken met een admin/beheerdersrol. Maar wat ik ook doe, het lukt niet. Ik vind ook vreemd dat de optie ‘wachtwoord verbergen’ ook niet werkt. Ik heb ook gewone gebruikers geprobeerd aan te maken, lukt ook niet.

    Kan iemand mij hiermee helpen? Alvast dank!!!

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Guido

    (@guido07111975)

    Hallo Harmen,

    Maar wat gebeurt er dan, nadat je een nieuwe gebruiker aan maakt? Welke (fout)melding krijg je?

    Neem aan dat je zelf wel de rol van beheerder hebt, en voor die nieuwe gebruiker een ander e-mailadres gebruikt dan de jouwe.

    Guido

    Thread starter harmen1954

    (@harmen1954)

    Ha Guido, dank voor je reactie.

    Ik voor mijzelf een nieuwe beheerdersrol maken met een wat moeilijker inlognaam en een niet automatisch gegenereerd wachtwoord. Ik krijg van Wordfence vaak een melding van inlogpogingen die mislukken en iedereen gebruikt admin. Nou heb ik admin al lang niet meer actief, maar gebruik wel een afgeleide daarvan.

    Nu het antwoord op je vraag: er gebeurt helemaal niets. Ik gebruik een nog niet gebruikt emailadres (@live), heb ook mijn ‘normale’ emailadres gebruikt, maar er gebeurt helemaal niets. Geen bevestigingslink, of anderszins.

    Nogmaals dank, wellicht zie je wat ik over het hoofd zie.

    Groet, Harmen

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi Harmen,

    Als je een nieuw gebruikersaccount wilt aanmaken kan dat ook zonder bevestigingsmails enzo.

    Gewoon in je dashboard via “Gebruikers” > “Nieuwe gebruiker toevoegen” klikken en daar de betreffende gebruiker met rol “Beheerder” en inclusief wachtwoord aanmaken. Dan “Nieuwe gebruiker een e-mailbericht versturen over hun account.” uitvinken.

    Als je daarna inlogt als nieuwe gebruiker en de oude gebruiker wilt verwijderen, moet je niet vergeten aan te vinken dat zijn/haar content aan de huidige gebruiker (jouw nieuwe account) gekoppeld moet worden. Anders ben je die content kwijt.

    Guido

    Thread starter harmen1954

    (@harmen1954)

    Ha Guido,

    Dan zou ik, als ik ‘gebruiker activeren’ aanvink (en “Nieuwe gebruiker een e-mailbericht versturen over hun account.” uit-) de nieuwe gebruiker in de gebruikerslijst moeten zien toch? En ik zie daar keer op keer niets gebeuren.

    Dank voor je hulp tot zover, ik hoop ook nog op een vervolg …

    Harmen

    Guido

    (@guido07111975)

    Hallo Harmen,

    Ik heb geen veld/knop met “gebruiker activeren”. Alleen een blauwe knop onderaan “Nieuwe gebruiker toevoegen”. Gebruik je misschien een plugin hiervoor?

    Ja, na toevoegen zul je een nieuwe gebruiker moeten zien op pagina “Gebruikers”.

    Guido

    Thread starter harmen1954

    (@harmen1954)

    Ik heb denk ik een paar dubbele plugins, maar ook WP-members. Die zal ik de-activeren.

    Thread starter harmen1954

    (@harmen1954)

    Nee, ook nu niet. Wordt een beetje moedeloos. Nou is het eigenlijk een hobby-oefenobject, ik heb dus op dit moment geen actieve site, iss sinds een jaar ‘under construction’. En op dit moment ook weinig tijd. Maar dit heb ik nog niet meegemaakt.

    Dank voor je hulp, ik waardeer het ontzettend!

    Guido

    (@guido07111975)

    Hallo Harmen,

    Ik ga ervan uit dat het dan aan één van je plugins ligt. Mogelijk heb je jezelf, als gebruiker, niet voldoende rechten gegeven?

    Guido

    Thread starter harmen1954

    (@harmen1954)

    Dank Guido, je laatste tip was wat er aan de hand was. Inloggen werkt weer!!

    Guido

    (@guido07111975)

    Mooi dat het uiteindelijk gelukt is!
    Als je verder geen vragen meer hebt, wil je dan de status van dit topic op “opgelost” zetten?

    Guido

    Thread starter harmen1954

    (@harmen1954)

    Ja, done. Nogmaals dank!!

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)