Support » Algemene WordPress vragen » Mijn blog posts willen niet openen

  • Opgelost intr00verted

    (@intr00verted)


    Ik ben recent met mijn website begonnen en wilde er een aantal blogs op plaatsen voordat ik mijn website daadwerkelijk op mijn linkedin en andere plekken bekend maak. Het lukt me echter niet om mijn posts daadwerkelijk te openen.

    Ik heb verschillende categorieën ingesteld, maar het lijkt alsof de website deze probeert te openen in plaats van de slug zelf (de post heeft een individuele slug, maar deze gebruikt de website op een of andere manier niet).

    Tot op heden heb ik geprobeert om een ander thema in te stellen, ik heb alle categorieën verwijdert, de categorieën opnieuw ingesteld, de post verwijdert, maar niks lijkt te helpen.

    Hoe kan ik dit het beste oplossen? Alvast bedankt! Als het enig nut heeft, de website wordt gehost door bluehost.

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Hey!

    Het lijkt er op dat je een categorie hebt die ‘mental-health’ noemt en ook het blogbericht daaronder heeft die slug. In principe zou WordPress er -2 achter gezet moeten hebben want dezelfde slug kan je niet 2x gebruiken. Beetje raar.

    Kan je onder Instellingen > Permalinks eens onderaan de knop Opslaan klikken zonder een wijziging aan te brengen aan de instellingen erboven en kijken of dat iets oplost? Op die manier ‘flush’ je de WordPress permalinks.

    Als dat niet werkt, zou ik graag willen weten hoe je Permalink structuur is ingesteld op die pagina, kun je daar een screenshot van maken? Je kunt hier geen afbeelding uploaden, maar maak bijvoorbeeld gebruik van Snipboard om je screenshot te uploaden en dan hier te linken.

    Hoi Jeroen,

    Bedankt voor de tip! Het bleek dat ik bij de permalink instellingen de categorie per ongeluk als permalink had ingesteld in plaats van de post titel. Ik heb het aangepast en nu werkt het weer correct. Dankjewel!

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Top! Fijn dat het is opgelost 🙂

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)