Support Volgende » Algemene WordPress vragen Volgende » Media bibliotheek laadt niet in grid view

  • OpgelostModerator Marcel Bootsman

    (@mbootsman)



    WordPress specialist sinds 2009

    Op een Multisite installatie is bij twee van de 4 websites de mediabibliotheek in grid view niet meer te bekijken. Als ik schakel naar een maand in plaats van All dates, dan werkt het, behalve voor mei. Als ik omschakel naar list view werkt het ook.

    Afbeeldingen zijn nog steeds aanwezig als bestanden, en berichten bevatten de ingevoegde afbeeldingen op de site.

    Iemand een idee waar ik moet zoeken?
    Screenshot: https://www.dropbox.com/s/xa5qkohkyluhekl/20180511-Selection_001.png?dl=0

    • Dit onderwerp is gewijzigd 7 maanden, 1 week geleden door  Marcel Bootsman.
4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Moderator Marcel Bootsman

    (@mbootsman)

    WordPress specialist sinds 2009

    Update:
    Server logs geven geen errors.
    Console geeft geen errors.

    Hoi Marcel,

    Ik heb wellicht wat gevonden voor je, volgens mij zit dit probleem in functions.php, al durf ik dit niet 100% te zeggen. Ik werk zelf niet met multisite installations.

    function save_nb_image()
    {
        global $wpdb;
    
                $id = $_POST['id'];
                $file = get_attached_file($id);
    
                    if ( !is_wp_error($id) )
                    {
                        $meta = wp_generate_attachment_metadata($id, $file);
                        $meta = nb_image_crop($meta);
                        wp_update_attachment_metadata($id, $meta);
                    }
    
        wp_die();
    }
    add_action( 'wp_ajax_nb-image-autofix', 'save_nb_image' );

    Werkt het nog niet, laat het mij weten en dan zoek ik even verder voor je.

    Groetjes,
    Bas

    Moderator Marcel Bootsman

    (@mbootsman)

    WordPress specialist sinds 2009

    Bas, bedankt voor je tip.
    Het is inmiddels opgelost.

    Ik heb niks met de code gedaan, wat ik wel heb gedaan is:
    – alle afbeeldingen in de mediabibliotheek van mei 2018 nagelopen
    – er zaten wat vage entries in, die ik heb bekeken in de database
    – de ‘foute’ heb ik uit de db verwijderd

    Nu werkt alles weer.

    Marcel, graag gedaan.
    Fijn dat Media Grid View probleem is opgelost.

    Ah, dat is ook een methode om de oorzaak uit te vinden.

    Mooi dat alles weer werkt.

4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Het onderwerp ‘Media bibliotheek laadt niet in grid view’ is gesloten voor nieuwe reacties.