Support » Code oplossingen gezocht » Maandelijks archief werkt niet

  • Beste lezer,
    Ik zit met een vreemd probleem: Er is een widget “archief” wat ik graag in de sidebar van mijn site wil installeren. Dat installeren lukt wel, en er verschijnt ook keurig een lijst van iedere maand waarin ik wat geplaatst heb, met daarachter het aantal geplaatste berichten in die maand.
    Maar als ik op een maand klik, gebeurt er niets, terwijl ik had verwacht dat er een overzicht zou verschijnen van de in die betreffende maand geplaatste berichten.
    Wat gaat er fout, en nog belangrijker, hoe los ik het op? Ik ben een absolute beginner, dus ik kan wel wat voor een leek begrijpbare hulp gebruiken…

    De pagina waar ik hulp bij nodig heb: [log in om de link te zien]

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Guido

    (@guido07111975)

    Hallo,

    Staat het maandelijks archief ook ergens op je website zodat we dit kunnen bekijken?

    Guido

    Hoi Guido, ik heb hem even in de sitebalk gezet, helemaal onderin. (Had hem weggehaald omdat het niet werkt 😉

    Guido

    (@guido07111975)

    Hoi,

    Vreemd. Ik weet op dit moment ook niet wat er aan de hand is. Misschien dat het te maken heeft met de Permalink (Instellingen > Permalinks). Ik heb deze altijd staan op Berichtnaam. Dus dat zou je nog eens kunnen wijzigen.

    Een beetje gerelateerd, ik zag dat de slug van je contactpagina “4177-2” ipv “Contact” is. Dat kun je wijzigen door in het pagina-overzicht in je dashboard over de titel van de pagina te gaan en dan “Snel bewerken” te klikken.

    Guido

    De slug is aangepast, dank voor je oplettendheid.
    Waar ik nog mee zit is de permalink.
    Er zijn hier meerdere opties, en op dit moment staat deze op “berichtnaam”. Er is ook een optie “Jaar, maand en naam” en dat ziet er dan als volgt uit: hedwigsrecepten.nl/2020/11/voorbeeld-bericht. Maar ik kan dit toch niet zomaar ongestraft wijzigen? Ik heb een 700 berichten op mijn site staan…

    Guido

    (@guido07111975)

    Jawel hoor, want je kunt hem altijd weer terugzetten. Maar als deze al op berichtnaam staat, lijkt me dat prima.

    Soms werkt een permalink niet icm een niet-standaard bericht/pagina type. Maar volgens mij gebruik jij gewoon de standaard berichten module van WordPress zelf.

    Gebruik je verder nog plugins die betrekking hebben op je pagina’s/berichten?

    Je zou ook de developer van het thema eens kunnen vragen of hij een idee heeft waarom het niet werkt.

    Guido

    Heb je ook al de instellingen van je SEO plugin nagelopen?
    Mogelijk dat daarin de op datum gebaseerde archieven zijn uitgeschakeld.
    In Yoast SEO staat dat onder ‘zoekweergave’ > ‘archieven’

    Mochten de archieven daarin wel op actief staan dan is het handig om ook even je overige plugins te delen.
    Dat kan je doen via
    ‘Gereedschap’ > ‘site diagnose’ > tab ‘informatie’
    om daar de lijst van alle plugins te kopieren (en die hier even te plakken)

    Bij Yoast stond inderdaad archief uitgeschakeld.Ik heb deze weer op actief gezet maar zonder resultaat helaas.

    Dit is mijn lijst met plugins:
    Akismet Anti-Spam Versie 4.1.7 d
    Autoptimize
    Classic Editor Versie 1.6 d
    Companion Revision Manager Versie 1.6.2
    Jetpack by WordPress.com Versie 9.1
    Open Graph and Twitter Card Tags
    Recent Posts Widget With Thumbnails
    Site Kit by Google Versie 1.20.0
    Social Icons Widget & Block by WPZOOM Versie 4.0.5 d
    UpdraftPlus – Backup/Restore Versie 1.16.36
    WP Mail SMTP Versie 2.5.1
    WPZOOM Instagram Widget Versie 1.7.2 door WPZOOM
    Yoast SEO Premium Versie 15.3 door Team Yoast

    nog even de permalinks opnieuw opslaan.

    kijk ik naar de headers van de redirect die er op zit lijkt dit namelijk wel vanuit de Yoast plugin te komen

    > --------------------------------------------
    > 301 Moved Permanently
    > --------------------------------------------
    
    Status:	301 Moved Permanently
    Code:	301
    date:	Fri, 20 Nov 2020 13:15:22 GMT
    content-type:	text/html; charset=UTF-8
    cache-control:	public, s-maxage=216000
    server:	Apache
    x-redirect-by:	Yoast SEO
    x-provided-by:	StackCDN
    Location:	--
    x-origin-cache-status:	MISS
    x-backend-server:	--
    x-service-level:	wordpress
    x-cdn-cache-status:	MISS
    x-via:	FRA1
    connection:	close

    nu overvraag je me Richard. Ik ben een leek op dit terrein. Ik kan de redirects wel terug vinden in Yoast, maar ik begrijp niet precies wat ik daarmee moet doen.ik zie
    Redirects: Normale redirects, type 301, Permanent verhuisd en dan een opsomming van de url’s die in de loop der tijd zijn veranderd. Hier heb ik de mogelijkheid deze te verwijderen. Is dat wat je bedoelt?
    Er is ook een tabblad met Regex redirects, maar die is leeg, en een tab instellingen: redirect methode staat op PHP en “een separaat redirect bestand aanmaken” staat op uitgeschakeld.

    Wat zou ik moeten doen?

    Vanuit je dashboard naar Instellingen > Permalinks en die op nieuw opslaan.
    Die staat buiten Yoast.

    Dank voor je toelichting. Heb ik gedaan, maar helaas geen resultaat…:-(

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)