Ondersteuning » Algemeen WordPress » langzaam laden (ja weet het de zoveelste, maar…)

  • Hoi,

    Ik heb gisteren WordPress voor het eerste geïnstalleerd, en moet zeggen dat gaat allemaal heel soepeltjes en super snel.
    Ik heb het eerste op mijn laptop geïnstalleerd om te testen, alles draait goed!!
    Geen plugins, één pagina één bericht, layout zonder afbeelding in de header.
    Admin en de pagina’s zelf laden snel en ziet er netjes uit.

    Maar (ja daar komtie) ik heb WordPress op mijn Debian server geïnstalleerd en dan duurt het laden (verbinden zegt FireFox) zo’n 5 seconden. Terwijl dit op mijn laptop binnen een seconde is.
    Als ik vanaf mijn server de dbase aanroep op mijn laptop is het net zo snel (langzaam). Ligt dan denk niet aan de dbase.
    Ik kan mijn server ook rechtstreeks benaderen, dan duurt het ook 5 seconden. Alle andere PHP pagina’s die er op draaien laden ook allemaal binnen een seconde.

    Heeft iemand nog een tip waar ik het in kan zoeken?

    Dennis

    [edit]
    Ik heb de test ook andersom gedaan, vanaf mijn laptop laten connecten met de dbase op mijn server, dan ondervind ik ook geen problemen.
    Dan blijft Apache/PHP op de server over lijkt mij, maar deze draait met andere PHP pagina’s goed.

    Het enige wat ik in de error log zie is:
    [Sat Nov 05 14:00:39 2011] [debug] mod_deflate.c(615): [client **ip-address**] Zlib: Compressed 2501 to 979 : URL /wordpress/index.php

    [/edit]

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    mod deflate uitgeschakeld –> /etc/init.d/apache2 restart
    Ook geen sneller resultaat, wel de mod_deflate weg uit de log….

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Image

    Link naar screendump welke gemaakt is vanaf de Host naar de server
    Host = .30
    Server = .254
    Je zit dat na de get het bijna 3 seconden duurt voordat de 200 ok wordt gegeven.

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Ik heb APC (Alternative PHP Cache) geinstalleerd en gekeken of dat wat help, maar helaas.

    ( ab -c5 -n100 http://www.yoursite.com/yourscript.php )
    aptitude install php-apc
    /etc/init.d/apache2 restart

    Nog wat cijvertjes:

    Normale PHP pagina (index)
    Connection Times (ms)
    min mean[+/-sd] median max
    Connect: 0 1 3.5 0 24
    Processing: 189 321 590.4 237 5321
    Waiting: 184 319 589.8 236 5316
    Total: 189 322 592.9 237 5342

    WordPress PHP pagina (index) met één bericht enz…
    Connection Times (ms)
    min mean[+/-sd] median max
    Connect: 0 1 4.0 0 30
    Processing: 6085 7819 740.8 7490 10269
    Waiting: 6085 7816 739.7 7487 10259
    Total: 6085 7820 741.3 7490 10269

    Dennis 🙁

    bron: http://fplanque.com/dev/linux/install-apc-php-cache-debian-lenny

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Wat ook vreemd is:

    dat wordpress ook de index van de hoofd root aanspreek (op de achtergrond)
    Dit viel mij op mijn laptop op tijdens het snifferen, maar blijkt op de Debian server ook het geval te zijn.

    Wat de reden daarvan is, geen idee.

    /root/wordpress/
    ..|………….|
    index.php |
    ………….. index.php

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Ik ben er ondertussen achter gekomen als ik in de wp-config.php deze regel exclude :
    define(‘WPLANG’, ‘nl_NL’);
    Werkt het goed, het is dan alleen in het engels.

    Hoe kan dit?
    Is er iemand die dat weet???????

    Groet,
    Dennis

    Heb je wel de Nederlandse versie gedownload?

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Ja, de NL bestanden zaten er al bij en in de wp-config stond al de nl_NL verwijzing.

    Tjemig de pemig.

    Ik heb hier ook al eens naar gekeken. Met de Google tools voor webmasters zie ik inderdaad ook precies dezelfde vertraging bij het benaderen van de site. Ik heb een actuele WP in het nederlands en als ik het adres intik in de browser duurt het een seconde of drie voor de site verschijnt. Ik had hier al eens uitgebreid naar gekeken maar ik ben ook geen expert op dat gebied en ik had me er al bij neergelegd.

    Toch heb ik nu ook de regel
    define('WPLANG','nl_NL');
    even in het commentaar getrokken en de site opnieuw geopend. Mijn site stond er nu binnen een halve seconde! WTF is er aan de hand met de vertalingbestanden? Daar moet iets mee zijn.

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Ja, dat is dus precies mijn bevinding (uiteindelijk)

    In \wordpress\wp-content\languages\ staan de language files
    Zover als ik het nu begrijp kun je met de file .po de vertaling maken en dan de .mo file genereren. Dat gaat dan via gettext. Omdat de file’s zo rond de 500Kb zijn, en deze bij iedere reguest moeten worden ingelezen en toegepast worden op de gehele template, zou dat het issue wel eens kunnen zijn.

    Maar goed, dat weet ik dus niet en vraag het daarom hier. 🙂

    ps sommige thema’s hebben een kleine .mo file welke je wellicht kan gebruiken, maar dan is niet alles vertaald 🙁

    Als die dingen inderdaad bij elke request worden gelezen dan verklaart dat een hoop inderdaad. Ik heb nu mijn site dus ook in het engels. Op de site zelf zie je er bijna niks van; alleen bij commentaarvelden. De backend is wel helemaal engels maar dat maakt me niet zoveel uit. Als de site zelf sneller is, dan vind ik het allang best.

    Thread starter dennisisonline

    (@dennisisonline)

    Toch verwacht ik een oorzaak en daarmee een oplossing, case not closed !

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Het onderwerp ‘langzaam laden (ja weet het de zoveelste, maar…)’ is gesloten voor nieuwe reacties.