Support » Algemeen WordPress » Kan geen afbeelding toevoegen aan post/page

  • Hoi,

    Ik ben momenteel bezig met een website voor een klant, en ik gebruik hiervoor WordPress versie 3.1.4 (de server in kwestie draait geen MySQL 5.0, dus ik kan geen versie 3.2 gebruiken). Nu ben ik een raar probleem tegengekomen.

    Als ik bij het bewerken van een post of page op de “Afbeelding toevoegen” knop klik, bovenaan het tekstveld van de post, gebeurt er niets. Ik krijg geen pop-up te zien. Ik kan wel de link in een nieuwe tab openen. Hier kan ik een afbeelding uploaden, maar als ik vervolgens op “Toevoegen aan bericht” klik, wordt het scherm wit en komt de afbeelding niet in de post te staan.

    Een ander probleem is dat ik geen extra velden kan aan vinken onder “Schermopties”. Als ik deze aan vink gebeurt er niets. Ik heb inmiddels gevonden hoe ik dit handmatig kan doen via functions.php, maar ik dacht dat dit wellicht iets te maken heeft met het bovenstaand probleem. Drag en drop in bijvoorbeeld het widgets of menu scherm werkt ook niet.

    Ik heb inmiddels twee keer een nieuwe installatie gedraaid, met een nieuwe database, en ook een iets oudere versie (3.1) geprobeerd, maar dit heeft niet geholpen.

    Ik heb zelf het vermoeden dat het met de server te maken heeft, maar ik weet het niet zeker. Heeft iemand suggesties?

    Alvast bedankt!

    -Leon

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Andere browser?

    Thread starter LeondeWit

    (@leondewit)

    3 browsers geprobeerd, werkt allemaal niet.

    Overigens heb ik zojuist WordPress 2.9 geinstalleerd, daar werkt het wel. Misschien dat ik die versie maar gewoon ga gebruiken..

    Daar wordt het beveiligingsrisico natuurlijk alleen maar groter mee. Heb je al geprobeerd om gewoon eens de /wp-admin map te overschrijven? Misschien is er wel gewoon een bestandje beschadigd.

    Thread starter LeondeWit

    (@leondewit)

    Ja, dat heb ik geprobeerd, zonder resultaat helaas.

    Raar verhaal. Ik zou niet weten waarom het aan je server software kan liggen. Logischer klinkt het dat er een nieuwe Ajax, Java, Jquery, weetikwat wordt gebruikt die je browser niet leuk vind.

    Trouwens, ik gebruik ook altijd de browser uploader. Kom je al niet eens ver genoeg om die te kiezen?

    Thread starter LeondeWit

    (@leondewit)

    Helaas niet.. Die optie kun je kiezen in het pop-up scherm, maar ik krijg de volledige pop-up niet te zien.

    Ik vind het zelf ook vreemd dat het aan de server zou liggen, maar op meerdere andere sites, op andere servers, met dezelfde browser heb ik geen problemen.

    Het is een beetje een lompe gok hoor, maar dit is de link naar mijn browser uploader:
    …/wp-admin/media-upload.php?post_id=299&type=image&TB_iframe=1

    Als ik vandaar schakel tussen flash en browser wordt het dit:
    …/wp-admin/media-upload.php?post_id=299&type=image&flash=1
    voor flash en dit:
    …/wp-admin/media-upload.php?post_id=299&type=image&flash=0
    voor geen flash (flash=0).

    Misschien kun je een browser upload forceren door ‘m een keer te gebruiken.

    Verder ben ik door mijn suggesties heen.

    Thread starter LeondeWit

    (@leondewit)

    Hey Roy,

    Dat heeft ook niet geholpen helaas.. Ik heb inmiddels wel ontdekt dat versie 3.0.6 ook werkt, dus ik denk dat ik die maar ga gebruiken.

    Erg bedankt voor je hulp in elk geval!

    Enkele weken terug kon ik vlot foto’s en flyers toevoegen aan mijn WordPress site. Sinds enkele dagen krijg ik de volgende melding bij het publiceren van een bericht: “You don’t have permission to access to this document on this server.

    Kan iemand me hier aub mee verder helpen? Hoe komt dat dit nu niet meer werkt? Enkel tekst gaat nog.

    Alvast bedankt!

    Ik heb ineens hetzelfde probleem; widgetpagina werkt niet meer, ik kan geen foto’s meer uploaden, ik krijg ook geen popupschermen meer. Ik werkte 3 dagen geleden nog aan de site en toen had ik geen problemen.

    Is iemand er al achter waar het probleem door wordt veroorzaakt?

    Ik heb als thema twenty eleven en wp versie 3.2.1

    Alle popups in het hoofscherm van de admin lijken niet meer te werken

    Het lijkt bij mij een plugin-probleem; als ik SEO Yoast deactiveer, werkt alles weer zoals het moet.

11 reacties aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Het onderwerp ‘Kan geen afbeelding toevoegen aan post/page’ is gesloten voor nieuwe reacties.