Ondersteuning » Algemeen WordPress » IO-fout bij foto uploaden: meerdere dingen geprobeerd, niks helpt

  • Opgelost Susansusan

    (@susansusan)


    Hallo allemaal,

    Ik heb altijd zonder problemen foto’s kunnen uploaden. Sinds gister krijg ik de melding IO-fout. Foto’s die ik vanuit een internet url upload, doet hij wel. Af en toe krijg ik het voor elkaar om toch een foto te uploaden, maar dan duurt het per foto wel een kwartier, werkt ook niet echt prettig.

    Mijn probleem is dus: ene keer IO-fout, andere keer duurt het heel lang.

    Ik heb al gezocht naar oplossingen, situatie is als volgt:
    – Cookies e.d. verwijderd
    – Computer gescand op virussen +verwijderd
    – Computer herstart
    – Flash opnieuw gedownload
    – Afbeelding verkleind
    – Bestandsvorm gecheckt: is gewoon jpg
    – Op zowel Explorer, Mozilla als Chrome geprobeerd
    – Internetverbinding is goed (nu 4 v/d 5 streepjes vol)
    – Op de computer van m’n ma doet hij het ook niet/heel traag
    – Aantal plugins verwijderd

    Ik kom er dus niet uit.. Iemand die me kan helpen?

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
  • Het is een flashmelding:
    heb je het ook als je kiest voor uploaden via de browser upload?

    Heb je al een geprobeerd om de Cache & Cookies te verwijderen uit de Browser en dan inloggen > Alle plugins DE-aciveren > en dan nog eens proberen te uploaden?

    Komen de foto’s vanaf een bepaalde fotocamera?

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    @wouter Tinbergen:
    Als ik via daar op ‘Uploaden’ klik doet hij helemaal niks, alsof het knopje niet werkt zeg maar.

    @shmoo:
    Cookies heb ik wel verwijderd. Heb nog niet alle plugins ge-deactiveerd.. Misschien dat dat werkt.
    Foto’s komen van een Sony af. Maar daar heb ik de afgelopen maand elke keer foto’s mee gemaakt en elke keer kon hij ze gewoon uploaden, alleen sinds gister niet.

    hmm..

    vergezocht, en host moet het kunnen, maar probeer dit eens in je wp-config.php?

    /* Increasing memory allocated to PHP*/
    define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

    Het is idd een raar probleem en als je hierop Goegelt dan kom je op verschillende oplossingen uit, allemaal staan ze in jouw lijstje.

    Dus ik was aan het denken dat de camera miss. verkeerde kleurprofielen in de foto’s maakt. Bijv. RAW foto’s.
    Op WP.com kun je bijv. geen Header image uploaden als deze niet 72PPI is.

    Allemaal dat soort fratsen kunnen dit soort problemen veroorzaken.

    En maak van die 64M gelijk 256M.

    Mocht je geen idee hebben waar en hoe je dit moet doen dan kan het ook via een simpele plugin te activeren.
    (vond ik gisteren toen ik Lost in thΓ© Woods was)

    http://wordpress.org/extend/plugins/memory-bump/

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    Nee, ze zijn gewoon JPG. Heb ook geprobeerd de foto’s up te loaden waarbij het al eerder is gelukt, maar die pakt hij ook niet (of het duurt weer eeuwen).

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    Voor dat 64M ding moet ik even zoeken, ben nog niet zo’n WordPress held

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    Heb de plugin gedownload. Heb net wel een foto redelijk snel kunnen uploaden, maar die ik nu probeer gaat weer lekker traag. Hij blijft gewoon lang op die 100% hangen.

    Waar dat dan weer aan kan liggen.. Gaat lekker zo haha

    klinkt toch ook alsof je server net niet tiptop is…

    Als de afb. eenmaal op 100% staat dan wil dat zeggen dat hij UP is, deze staat dan al op je hosting alleen daar moet hij wel verwerkt kunnen worden.

    Ik heb geen idee wat je bandbreedtes zijn, hoeveel Data mag gebruiken bij je hostingprovider?

    Normaal is dat bijv. 3GB aan opslagruimte en 10GB p/maand aan bandbreedte, uploaden en website bezoeken. Sind het richting de einde van de maand gaat kan het wel eens voorkomen dat je miss. tegen het einde van deze bandbreedte of opslagruimte aanhikt.

    Check dat ook even.

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    Hij vliegt meteen naar de 100% maar hij opent dus niet dat scherm zodat je hem in kan voegen en komt niet in de bibliotheek. Kan Antagonist wel even ‘lastig vallen’.

    Naar de bandbreedte moet ik even kijken. Maar heb deze maand nou niet denderend veel gepost vanwege drukte (heb een blog)..

    ————————–Used ——– Max
    Disk Space (MB) —- 329.6 ——– 3000
    Bandwidth (GB) —- 1.6547 ——- 60.000

    Kan het probleem niet zijn ?
    Misschien is Antagonist gewoon wat traag,zou dat kunnen?

    Nee je stats zijn-/lijken prima..

    Antagonist is zeer betrouwbaar maar ze kunnen altijd wel eens een probleempje hebben natuurlijk. Ik zou hun wel even voor de zekerheid mailen en vragen of zij miss. iets weten maar grote kans dat ze je naar het WP support forum verwijzen. πŸ™‚

    We komen er wel..

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    Heb ze een bericht gestuurd, even afwachten dan maar en hopen dat alles weer snel naar behoren werkt

    Thread starter Susansusan

    (@susansusan)

    Allebei bedankt in ieder geval !

15 reacties aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
  • Het onderwerp ‘IO-fout bij foto uploaden: meerdere dingen geprobeerd, niks helpt’ is gesloten voor nieuwe reacties.