Support » Installatie WordPress » inlog problemen

  • Opgelost Gaike

    (@gaike)


    Website van map naar root verplaatst, is goed gegaan, maar door een foutje met de siteURl en de url van de wp installatie was de site offline.
    In de database de juiste verwijzingen aangebracht, de site is online, maar ziet er niet uit…dat kan bijgewerkt worden ware het niet dat er niets meer aangepast kan worden, waar ik ook maar op klik, overal komt de melding:

      Bijwerken niet vereist
      Je WordPress-database is al up-to-date!

    backup van de database terugzetten is ook niet gelukt: melding dat prefix al bestaat…

    wie weet waar ik het moet zoeken?

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Als na het verplaatsen van de installatie het er niet uitziet, zal wellicht alles intern in de database nog naar de oude URL verwijzen, je zou een zoek/vervang script kunnen laten lopen op de database met bv. een extern PHP script. Daar zoek je op de oude URL en vervang je door de nieuwe URL. Let hierbij wel wat op want je kunt snel fouten maken, een backup hebben van je database is dus aan te raden.

    Jeroen

    Dank voor de reactie, weet. Niet of ik daarmee kan werken : een database met twee prefix ( een voor de oude, een voor de nieuwe site)
    Blijkt dat er via duplicator packages zijn gemaakt, misschien dus beter database legen en de duplicator bestanden gebruiken?

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Als je met Duplicator werkt doet Duplicator tijdens de laatste stap van het migreren ook het zoek/vervangen van de url, want daar stel je namelijk de nieuwe URL in. Als je dus Duplicator files hebt, kun je die zeker terug zetten, je kunt eventueel idd met een andere prefix werken, maar als je host meerdere databases toelaat gewoon in een nieuwe zetten.

    Dank voor de hulp, met duplicator de boel weer op orde gekregen op twee kleine puntjes na: een pagina geeft You don’t have permission to access this resource.
    En enkele afbeeldingen in de slideshow zijn verdwenen….dat laatste is eenvoudig op te lossen, die ene pagina snap ik niet, maar wellicht een nieuwe maken lost het op.
    ( site is met elementor gebouwd misschien zit het daarin)

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Die ene pagina die niet werkt en die foutboodschap geeft, controleer eens of de slug (permalink) niet toevallig ook een map op de server heeft die ook zo heet, want dan krijg je dit soort problemen.

    Dank Jeroen,
    Slug was inderdaad het probleem

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Het onderwerp ‘inlog problemen’ is gesloten voor nieuwe reacties.