Support » Thema en CSS/opmaak » Geen bewerk mogelijkheden onder ‘Customizer’

  • Op mijn WordPress website probeer ik het thema te bewerken via ‘Weergave’ en dan ‘Customizer’. Daar zie ik vervolgens geen enkele mogelijkheid tot wijzigen van bijv. header, logo o.i.d. Ik zie enkel ‘Widgets’ staan.

    Wat kan dit zijn? Ik heb al verschillende thema’s geĆÆnstalleerd maar dat lost het probleem niet op. Nieuwe installaties van WordPress helpen daarbij ook niet.

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    De items die in de Customizer te zien zijn hangen af van welke plugins je hebt en welk thema actief is. Welk thema heb je en welk item wil je zien en zie je niet?

    Thread starter distriunit

    (@distriunit)

    Hoi Jeroen,

    Ongeacht het thema blijft dit probleem šŸ™ Via Customizer kun je normaal gesproken bijv. het logo wijzigen e.d. maar dat kan nu ook allemaal niet. Heb mijn hosting partij hier ook al over benaderd maar zij zeggen dat dit in WordPress zelf een probleem is en zij mij niet kunnen helpen.

    Heb dit nog nooit eerder meegemaakt.

    Ik vraag me af of je wel alle rechten hebt binnen de website? Als je role van het ingelogde account namelijk niet admin (of superadmin bij een multisite), dan kan het zijn dat je dit soort elementen niet ziet.

    Referentie:
    https://wordpress.org/support/article/roles-and-capabilities/
    https://wordpress.org/support/article/roles-and-capabilities/#customize

    Thread starter distriunit

    (@distriunit)

    Hoi Ruurd,

    Dank voor je bericht!

    Ook dat maakt helaas geen verschil. Heb nog een nieuwe gebruiker aangemaakt met ‘Beheerder’ als rol maar dat lost het niet op. Verder is het niet gekoppeld aan een multi-site o.i.d.

    Ik had graag een screenshot toegevoegd maar dat gaat volgensmij niet?

    Moderator Jeroen Rotty

    (@jeroenrotty)

    Support Moderator

    Hoe installeer je de WordPress site? Manueel via ZIP + installatie of via een 1-klik installatie tool, misschien gaat er iets mis? Moeilijk te zeggen waar de fout zou kunnen zitten van buitenaf.

    Vreemd, enige wat ik me dan nog kan bedenken is dat je thema simpelweg geen ondersteuning biedt voor het toevoegen van een custom logo. Dit moet namelijk wel ingeschakeld zijn binnen het thema wat je gebruikt.

    Je kunt dit testen door in de functions.php van je thema de volgende code te plaatsen (dit is niet de manier zoals het zou moeten maar kan wel handig zijn voor test doeleinden).

    add_theme_support( 'custom-logo' );

    Dit regeltje zegt WordPress letterlijk om een custom logo te gebruiken. Zie screenshot: https://www.usablewp.com/wp-content/uploads/2019/05/customize-screen-custom-logo.png

6 reacties aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)