Support » Installatie WordPress » Bug of installatieprobleem?

  • Opgelost Wilbur_99

    (@wilbur_99)


    Na update van 4.1.1 naar 4.2.1 via 4.2 heb ik een probleem met het koppelen van een Titel aan een link. In 4.2.1 kan ik geen Titel meer invoeren na de URL.
    Deze optie is ook niet opgenomen in het ‘menu’ via de editor. Door handmatig html toe te voegen kan het wèl verwezenlijkt worden. (Uitschakelen van plugins leidt ook niet tot een oplossing.)

    Op mijn laptop draait 4.1.1 en heb ik in dezelfde configuratie (Wamp)dit probleem niet.

    Ligt dit aan 4.2.1, aan mijn installatie of wellicht aan het gebruikte thema (Divi)?

    b.v.d. voor de hulp

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Hoi Wilbur,

    Op Wamp draai je waarschijnlijk een andere versie voor PHP wat een groot verschil uit kan maken. In plaats van offline te werken raad ik je aan om liever op een test domein te werken op dezelfde server als waar de site straks op gaat komen en Wamp te vergeten.

    Als je WordPress update, is het misschien ook nodig om je Theme te upgraden als deze op het nieuwe WP aangepast is om alle functies hetzelfde te houden.

    Voor zover ik weet zijn Post titles altijd gelinkt naar het artikel in WP, maar voor extra opties kun je dit eens lezen misschien.

    Groeten, Martijn
    WordPress website laten maken

    Dank voor je reactie Martijn, maar…
    …. als ik het goed begrijp, betekent dat dat hoe de WordPress-interface er uit ziet bepaald wordt door de php-versie op de server van de gebruiker?

    In WP 4.1.1 krijg ik in de editor bij ‘invoegen link’ ook de optie van het invoerveld: Titel

    In WP 4.2.1 krijg ik bij het maken van de link deze optie ook, echter wanneer daarna bij een kopie van de bladzijde de link en de titel gewijzigd moeten worden, dan is dit invoerveld weg.

    Ik kan dan wel de link wijzigen, maar er staat dan een verkeerde titel bij. Wil ik de titel verwijderen, dan moet eerst de gehele link verwijderd worden, waarmee de titel ook verdwenen is. Bij het opnieuw aanmaken van de link heeft het dialoogvenster de optie ‘Titel’ niet meer.

    Op mijn laptop met WP 4.1.1 werkt bovenstaande wel zoals gewenst.
    Ik stel dus vast dat in WP 4.2.1 het dialoogvenster voor het invoegen van een link verandert als de link bewerkt moet worden.
    Daarmee wordt het werken met kopieën/templates van pagina’s wel lastig.

    Groeten, Wilbur

    Wilbur_99

    (@wilbur_99)

    Schijnbaar zelf over het hoofd gezien:

    ‘Probleem opgelost’

    Wilbur

3 reacties aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Het onderwerp ‘Bug of installatieprobleem?’ is gesloten voor nieuwe reacties.