WordPress.org

Nieuws

WordPress 6.4 “Shirley” is vrijgegeven

WordPress 6.4 “Shirley” is vrijgegeven


Elke versie van WordPress geeft je creatieve vrijheid, en WordPress 6.4 is niet anders. Nieuwe functies en upgrades voor het bewerken, ontwerpen en schrijven van je site zorgen ervoor dat je ideeën naadloos vorm kunnen krijgen. Verhoog je site ontwikkelingsreis met de flexibiliteit en kracht van WordPress 6.4.

Zeg hallo tegen Twenty Twenty-Four

Ervaar de nieuwste ontwikkelingen in het bewerken van sites met Twenty Twenty-Four. Gebouwd met drie verschillende gebruiksscenarios in gedachten, maakt de veelzijdigheid van het nieuwe standaard thema het een ideale keuze voor bijna elk type site. Duik in de verzameling templates en patronen en ontgrendel een wereld van creatieve mogelijkheden met slechts een paar aanpassingen.

Een lightbox effect aan afbeeldingen toevoegen

De lightbox functionaliteit inschakelen voor interactieve, schermvullende afbeeldingen met een simpele klik. Pas het globaal toe of op specifieke afbeeldingen om de kijkervaring aan te passen.

Patronen categoriseren en filteren

Organiseer je gesynchroniseerde en niet-gesynchroniseerde patronen met categorieën. Verken geavanceerde filtering in de patronensectie van de invoegtoepassing om ze allemaal intuïtiever te vinden.

Krijg meer gedaan met het commandopalet

Geniet van een vernieuwd ontwerp en meer opdrachten om te vinden wat je zoekt, taken efficiënt uit te voeren en tijd te besparen terwijl je creëert.

Groepblokken hernoemen

Stel aangepaste namen in voor groepsblokken om delen van je inhoud gemakkelijk te organiseren en te onderscheiden. Deze namen zijn zichtbaar in de lijstweergave.

Afbeelding voorbeelden in lijst weergave

Nieuwe media voorbeelden voor galerij en afbeelding blokken in lijstweergave laten je in één oogopslag zien waar afbeeldingen in je inhoud zich bevinden en hoe ze eruit zien.

Deel patronen over sites

Moet je je aangepaste patronen op een andere site gebruiken? Het is simpel! Importeer en exporteer ze als JSON bestanden vanuit de patronen weergave van de Site-editor.

Geniet van nieuwe schrijfverbeteringen

Nieuwe verbeteringen zorgen ervoor dat je contentcreatie reis soepel verloopt. Vind nieuwe sneltoetsen in lijstweergave, verfijnde lijst samenvoeging en verbeterde controle over link instellingen. Een vernieuwde en samenhangende toolbar ervaring voor navigatie, lijst en citaat blokken stelt je in staat om efficiënt te werken met de benodigde gereedschap opties.

Bouw je creatieve visie met meer ontwerp gereedschap

Word creatief met nieuwe achtergrondafbeeldingen in groepsblokken en zorg voor consistente afmetingen van afbeeldingen met plaatshouder aspectverhoudingen. Wil je knoppen toevoegen aan je navigatieblok? Je kunt het nu gemakkelijk doen zonder aangepaste CSS. Als je werkt met gesynchroniseerde patronen, blijven de uitlijning instellingen behouden voor een naadloze patroon creatie ervaring.

Introductie van blok hooks

Blok hooks is een nieuwe krachtige functie die plugins in staat stelt om blokken automatisch in te voegen in de inhoud in relatie tot een ander blok. Denk eraan als aanbevelingen om je werk met blokken intuïtiever te maken. Een nieuw “Plugins” paneel geeft je volledige controle om ze aan je behoeften aan te passen – blokken toevoegen, negeren en herschikken zoals gewenst.

Performance

WordPress 6.4 bevat meer dan 100 performance updates voor een snellere en efficiëntere ervaring. Verbeteringen richten zich op de prestaties van het laden van templates voor blok thema’s en klassieke thema’s, het gebruik van de script laad strategieën “defer” en “async” in de core, blokken en thema’s, en optimalisatie van automatisch geladen opties.

Toegankelijkheid

Elke release is toegewijd om WordPress toegankelijk te maken voor iedereen. 6.4 brengt verbeteringen aan in de lijstweergave en ondersteuning voor aria-label voor het navigatieblok, naast andere hoogtepunten. De beheerder gebruikersinterface (UI) bevat verbeteringen in de plaatsing van knoppen, context van “Toevoegen” menu-items en gesproken berichten voor de site diagnose.

Meer leren over WordPress 6.4

Learn WordPress is een gratis bron voor nieuwe en ervaren WordPress gebruikers. Learn staat vol met how-to video’s over het gebruik van verschillende functies in WordPress, interactieve workshops om dieper op onderwerpen in te gaan, en lesplannen om diep in te gaan op specifieke gebieden van WordPress.

Verken de WordPress 6.4 Field Guide. Leer over de veranderingen in deze release met gedetailleerde ontwikkelaars notities om je te helpen bouwen met WordPress.

Lees de WordPress 6.4 release notes voor informatie over installatie, verbeteringen, opgeloste problemen, bijdragers aan de release, leermiddelen en de lijst met bestandswijzigingen.

Geef een reactie