WordPress 5.0 is vrijgegeven


WordPress 5.0 is vrijgegeven. Deze nieuwe versie brengt één hele grote vernieuwing. We hebben namelijk een aantal grote veranderingen gemaakt in de editor. Onze nieuwe, op blokken gebaseerde editor, is de eerste stap richting een nieuwe toekomst met een gestroomlijnde editor ervaring op je site. Je hebt meer flexibiliteit over de manier hoe inhoud weergeven wordt. Of je nou je eerste site aan het maken bent, je blog nieuw leven inblaast of code schrijft als baan.

Doe meer met minder plugins.
Creëer moderne, multimedia rijke lay-outs.
Vertrouw dat de editor lijkt op je site.
Werkt op alle schermformaten en apparaten.

Bouwen met blokken

De nieuwe, op blokken gebaseerde editor, verandert niets aan de manier hoe je content er uit ziet voor bezoekers. Wat het wel doet, is het jou mogelijk maken elke multimedia soort super eenvoudig toe te voegen precies zoals jij dat voor ogen hebt. Elk stukje content is een afgebakend blok welke je eenvoudig kunt verplaatsen. Mocht je liever met HTML en CSS willen werken, dan staan de blokken je niet in de weg. WordPress is hier om het proces eenvoudiger te maken, niet het resultaat.

We hebben standaard al heel veel blokken beschikbaar, en elke dag worden er meer toegevoegd door de community. Begin een nieuw blok door de forward slash in te typen. Je krijgt dan direct te zien welke blokken er allemaal beschikbaar zijn.

Vrijheid om te bouwen, vrijheid om te schrijven

Deze nieuwe editor ervaring behandelt design en content op meer consistente manier. Wanneer je klantensites maakt kun je herbruikbare blokken maken. Hiermee kunnen je klanten steeds nieuwe content blijven toevoegen en blijft de uitstraling precies zoals je die bedoeld had.


Een verbluffend nieuw standaard thema

De front-end van Twenty Nineteen aan de linkerkant en hoe het er uit ziet in de editor aan de rechterkant.

De introductie van Twenty Nineteen, het nieuwe standaard thema welke de kracht van de nieuwe editor laat zien.

Ontworpen voor de Blok-editor

Twenty Nineteen bevat aangepaste styling voor de blokken die standaard beschikbaar zijn in 5.0. Het thema maakt uitgebreid gebruik van editor-styles. Op die manier is wat je in de editor aan het maken bent een reflectie van hoe het op de site zelf er uit ziet.

Eenvoudige, tekst gedreven lay-out

Twenty Nineteen bevat veel witruimte en moderne schreefloze koppen, gecombineerd met klassieke serif-tekst. Het thema gebruikt systeemlettertypes om de laadsnelheid te verhogen. Niet meer lang wachten op trage netwerken!

Veelzijdig ontwerp voor alle sites

Twenty Nineteen is ontworpen om te werken voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu een foto-blog hebt, een nieuw bedrijf start of een non-profitorganisatie, Twenty Nineteen is flexibel genoeg om aan al je wensen te voldoen.


Hier worden ontwikkelaars blij van

Beschermen

Blokken bieden een fijne manier voor gebruikers om content direct te wijzigen en ze voorkomen dat de structuur van de content niet eenvoudig kan worden gestoord door onopzettelijke codebewerkingen. Dit staat de ontwikkelaar toe om controle te hebben op de output door gepolijste en semantische markup te leveren die bewaard blijft tijdens het bewerken.

Opstellen

Profiteer van een grote verzameling aan API’s en interface-componenten om eenvoudig blokken met een intuïtieve besturing voor je klanten te maken. Gebruik maken van deze componenten versnelt niet alleen het ontwikkelingswerk, maar biedt ook een consistentere, bruikbare en toegankelijke interface voor alle gebruikers.

Maak

Het nieuwe blokkenparadigma opent diverse mogelijkheden en verbeelding of hoe gebruikerswensen opgelost kunnen worden. Met eenduidige flow voor het toevoegen van een blok is eenvoudiger voor gebruikers om blokken te vinden voor alle soorten content. Ontwikkelaars kunnen zich richten op hun visie om verrijkte ervaringen te bieden, in plaats van werken met ingewikkelde API’s. Leren hoe je moet starten


Liever Klassiek?

Blijf je liever met de vertrouwde Klassieke editor werken? Dat is geen probleem! Ondersteuning voor de Klassieke editor plugin blijft aanwezig in WordPress tot en met 2021.

De Klassieke editor plugin herstelt de vorige WordPress editor en het “bericht bewerken” scherm. Hiermee kan je plugins blijven gebruiken die de klassieke editor uitbreiden, klassieke metaboxes toevoegen of op een andere manier afhankelijk zijn van de vorige editor. Bezoek de plugins pagina en klik de “Nu installeren” knop naast “Klassieke editor” om de plugin te installeren. Wanneer de plugin klaar is met installeren, klik op “Activeren”. Dat is alles!

Opmerking voor gebruikers van computerhulpmiddelen: als je problemen met de bruikbaarheid ervaart met de Blok-editor, raden we je aan gebruik te maken van de Klassieke editor.

Geef een reactie