WordPress.org

Nieuws

WordCamp Nijmegen zoekt organisatoren!

WordCamp Nijmegen zoekt organisatoren!


Beste WordPressers,

In 2014 zijn Gijs Hovens (Savvii) en ondergetekende gestart met de WordPress Meetup in Nijmegen. Al snel sloot Linus Wiggers zich aan bij de organisatie en de laatste jaren hebben we gezamenlijk de 3-maandelijkse WordPress Meetup georganiseerd in Nijmegen. En dat zullen we blijven doen.

WordCamp Nijmegen!
Toch is het ook tijd voor een volgende stap. En als je al een succesvolle WordPress Meetup hebt, dan is de logische volgende stap een eigen WordCamp. Inderdaad. Een conferentie over alles rond WordPress in ons eigen Nijmegen.

Je zal begrijpen dat het organiseren van een WordCamp nog meer tijd kost dan het organiseren van een meetup. Daarom is de eerste stap van de organisatie het vormen van een organisatieteam van 5 of 6 personen. Vervolgens gaan we op zoek naar een locatie en zodra dat rond is kan het échte plannen beginnen.

Organisatoren gezocht
Het organisatieteam zal zich bezig houden met het zoeken van een geschikte locatie, het vinden van sponsoren, het vinden van sprekers en vrijwilligers, het (laten) maken van swag, het communiceren met bezoekers en media, en het maken van een prachtige WordCamp website. Kortom, er is veel te doen!

Daarom wil ik je uitnodigen om je aan te melden als organisator. Dat kan via het contactformulier op https://2017.nijmegen.wordcamp.org/. Een kort berichtje met je contactgegevens en een toelichting wat je zou willen doen en waarom je daar geschikt voor bent is genoeg.

Je hebt tot en met 28 februari om je aan te melden, zodat we op 1 maart het team kunnen formeren.

Ter informatie: omdat WordCamp Nijmegen een lokaal evenement is krijgen geïnteresseerden die in het 024-gebied wonen, bij gelijke geschiktheid, voorrang.

UPDATE: zie ook https://nl.wordpress.org/team/2017/02/13/wordcamp-nijmegen/

Geschatte tijdsinvestering
De organisatie van WordCamp Nijmegen kost natuurlijk tijd. Ik verwacht dat je in de aanloopfase ongeveer 1 uur per week kwijt bent. In de weken voor de conferentie zal dat oplopen en de laatste week ben je waarschijnlijk bijna full-time met WordCamp Nijmegen bezig.

Mijn ervaring leert dat het erg prettig is als je werkgever achter je keuze staat en je toestaat om (een deel van) je werktijd te gebruiken voor de organisatie.

Vragen?
Vul het contactformulier op https://2017.nijmegen.wordcamp.org/ in, of stuur een e-mail naar nijmegen@wordcamp.org

Hopelijk tot binnenkort,
Taco Verdonschot

E-mail: nijmegen@wordcamp.org

Geef een reactie