WordPress 3.2 is beschikbaar

Na lang wachten is WordPress 3.2 eindelijk beschikbaar. WordPress 3.2 is een versie die hoofdzakelijk onderhuids dingen verbetert en niet zozeer extra features toevoegd, al zijn die er natuurlijk wel, maar WordPress 3.2 is met name een enorme verbetering in het Dashboard.

Belangrijk is dat WordPress 3.2 definitief afscheid neemt van PHP 4 en alles ouder dan MySQL 5.0. Mocht je problemen ondervinden met het upgraden van WordPress dan is het eerste advies om je hoster te vragen de PHP versie bij te werken naar minimaal 5.2.4. Meer informatie vind je in het Nederlandse WordPress forum.

Voor meer informatie over de release is er de blogpost op WordPress.org, de release kun je downloaden vanaf de homepagina.

10 reacties op “WordPress 3.2 is beschikbaar

 1. hallo,

  Ik heb een probleem met mijn website, en ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Ik kan me niet meer inloggen op andere computers, gelukkig ben ik nog ingelogt op mijn macbook, dus vanaf daar kan ik mijn website nog wel bewerken maar na elke aanpassing blijft het scherm wit en laad hij niet. Op andere computer/mac’s krijg ik wel het inlogscherm als ik http://www.marloeskornet.nl/wp-login.php doe, maar na het inloggen blijft het scherm weer wit en gebeurt er niets. als ik dan naar mijn webadres ga ben ik niet ingelogt. Eerst kon ik ook gewoon inloggen via http://www.marloeskornet.nl/wp-login maar die site schijnt ook opeens niet meer te werken.
  Nu geeft het dus ook weer (als ik op mijn mac waar ik ben ingelogt ben) dat ik wordpress 3.2 kan downloaden maar als ik dat dan wil dat zegt die het volgende: Bijwerken niet mogelijk omdat WordPress 3.2 MySQL versie 5.0 of hoger vereist. Jij gebruikt versie: 4.1.21.
  Ik heb geen idee wat mySQL is en geen idee hoe ik dat kan bijwerken. kan iemand mij helpen? en heeft iemand een idee hoe het kan dat ik mij niet meer kan inloggen?
  Ik denk zelf dat het door een bepaalde plugin komt. maar ik hoop het al verholpen te hebben door de nieuwe versie van wordpress te instaleren.
  Kan iemand helpen?

 2. Na de automatische update naar de 3.2 NL versie zijn een aantal teksten niet meer NL…. Reacties is weer Response geworden. Bewerk is Edit. Er staat verder o.a. Tagged with, [User] Says: op reacties. Kortom, het lijkt erop dat sommige vertalingen niet goed zijn doorgevoerd? Verder is alles keurig Nederlands, ook de backend zie ik geen rare dingen. Iemand enig idee?

 3. De vorige post is al opgelost. Het probleem zat hem in het Suffusion Theme. Daar was tegelijkertijd een update die ik heb geïnstalleerd. Daarmee was dat theme weer terug op engels (default). Ik heb de nl_NL translations van Suffusion weer teruggezet en nu zijn deze vertalingen ook weer in orde!

 4. @Marloes 7, juli: Je hostingbedrijf moet er voor zorgen dat je WP database in een MySQL versie 5.0 omgeving komt te staan. Ik had het zelfde probleem, één telefoontje en het was binnen vijf minuten opgelost

Geef een antwoord