Help mee WordPress en BuddyPress te vertalen

Zoals je links en rechts al hebt kunnen lezen zal de volgende versie van WordPress samen gevoegd met WordPress MU. Dit maakt dat er nogal wat extra vertaald moet worden om versie 3.0 (due date is ongeveer 6-8 weken)snel na de release ook in het Nederlands vrij te kunnen geven.

Daarnaast zijn er met de release van BuddyPress 1.2 onlangs, ook nogal wat strings te vertalen.

Hier kunnen we alle hulp in gebruiken. Je kunt vrij eenvoudig, met dezelfde inloggegevens als voor hier, je aanmelden en mee helpen met de vertalingen. Vertalen kan met een online tool van de mannen van Automattic genaamd GlotPress dus je hoeft er ook geen software voor te downloaden.

Inloggen – en dus meehelpen – doe je hier:

12 reacties op “Help mee WordPress en BuddyPress te vertalen

 1. Ik kan haast niet wachten op de vertaling, ik probeer ook overal te zoeken. En in de meeste gevallen lijkt zoiets door een groep gedaan te worden. Dat lijkt me lastig omdat je wel een lijn in het geheel wil houden. Bijvoorbeel of je U of Jij gaat gebruiken. Maar anyway, ik heb ingelogd en ik zie dat er voor buddypress nog maar vier van de 80 pagina’s onvertaald zijn. Dat zou dus in een dagje gedaan kunnen zijn.

  Hoe kan ik dan de vertalingen installeren in mijn buddypress? (stel dat ik die 4 pagina’s afmaak)

 2. Ik kan haast niet wachten op de vertaling, ik probeer ook overal te zoeken. En in de meeste gevallen lijkt zoiets door een groep gedaan te worden. Dat lijkt me lastig omdat je wel een lijn in het geheel wil houden. Bijvoorbeel of je U of Jij gaat gebruiken. Maar anyway, ik heb ingelogd en ik zie dat er voor buddypress nog maar vier van de 80 pagina’s onvertaald zijn. Dat zou dus in een dagje gedaan kunnen zijn.

  Hoe kan ik dan de vertalingen installeren in mijn buddypress? (stel dat ik die 4 pagina’s afmaak)

 3. Ik ben verbaasd dat er nog geen vertaling is van WordPress 3.0. De beta’s zijn al een tijdje beschikbaar en inmiddels draai ik zelf al RC2. Moeten we echt wachten op de officiële release van 3.0? Hier zullen toch weinig nieuwe teksten bijkomen, maar vooral bugs gefixt worden. Ik draag graag mijn steentje bij aan een vertaling, maar had eigenlijk verwacht dat er al iets beschikbaar zou zijn.

 4. We zijn nu ruim een maand verder na de officiële release van wordpress 3.0!
  Is er iemand die een update kan geven over de vorderingen?

  PS: neem dan ook nog even de button “Reactie plaaten” mee 😉

 5. De vertaling duurt wel erg lang… ik keek net, maar er wareng een onvertaalde strings beschikbaar. Dus waarom kan de vertaling niet geëxporteerd worden?
  Desnoods maak je een beta versie van de vertaling, en kom je later met de echte versie.

  1. We zijn er bijna klaar mee nu. De meeste issues die er in GlotPress zaten zijn nu opgelost en de laatste issues worden nu opgelost. Ik verwacht zeer binnenkort een Nederlandse vertaling te kunnen aanbieden via nl.wordpress.org

Geef een reactie